Nieuws

Proximus verhoogt prijzen telecombundels, behalve voor Flex

Wie een Tuttimus-, Familus- of Minimus-bundel heeft bij Proximus, stapt voor 1 januari best nog over naar een Flex-bundel.

Proximus heeft de prijsaanpassingen op haar website aangekondigd. De nieuwe tarieven hebben vooral betrekking op de oudere packs zoals Tuttimus, Familus, Minimus, en Internet + TV. Deze bundels zullen per 1 januari 1,5 euro per maand duurder zijn. Een Minimus-abonnement of Internet+TV-pakket kosten daardoor 62,5 euro per maand, een Familus/Tuttimus-pack 73,5 euro. Ook de abonnementsprijzen van andere combipakketten met internet, televisie en vaste telefoon gaan met minstens een euro omhoog. Een Internet Start-abonnement met enkel internet zou dan 28,5 euro kosten, 55/56 euro als je uitbreidt met televisie of vaste lijn en 63 euro voor het totaalpakket.

Maar ook de maandelijkse prijs van producten die buiten de packs vallen kunnen stijgen. Zo betalen vaste telefoonklanten vanaf volgend jaar 0,5 euro meer per maand, voor klanten van vast internet is dat zelfs een euro per maand. Ook het huren van een tweede decoder en TVReplay+ zal een lichte prijsstijging kennen. Voor klanten met een mobiel abonnement heeft Proximus beter nieuws, want deze prijzen blijven ongewijzigd.

Geen prijsverhoging voor Flex

De prijzen voor de Flex-bundels blijven ongewijzigd. Proximus introduceerde Flex op 1 juli 2020, een telecompakket dat je flexibel op basis van je noden kan samenstellen. Volgens Proximus hebben nu ongeveer 740.000 klanten al een Flex-abonnement. Proximus verkoopt veel van haar oudere formules ook niet meer actief om resoluut de kaart van Flex te trekken.

Voor de huidige klanten die nog een oudere formule aangesloten hebben, lijkt een overstap naar Flex een interessante piste om minder te moeten betalen voor hun telecombundels. Het goedkoopste pakket met televisie en vast internet kost 59,99 euro per maand. Wil je daar nog mobiele data aan toevoegen, dan kost de goedkoopste bundel 74,99 euro per maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business