Nieuws

Proximus en Belfius lanceren Beats; een gecombineerd bank- en telecomabonnement

Met Beats kunnen klanten van Belfius een bank- en verzekeringspakket uitbreiden met een telecomabonnement bij Proximus.

Proximus en Belfius waren al vijf maanden tests aan het uitvoeren met hun gezamenlijk product en nu is de tijd rijp om Beats officieel te lanceren. Dat maakten de bedrijven gisteren met een persaankondiging bekend. Beats is een gecombineerd maandabonnement dat bankdiensten samenbrengt met telecomdiensten. Dit wordt volledig digitaal aangeboden via de mobiele app van Belfius.

Bank + telecom = Beats

Beats is eveneens op maat gemaakt van de wensen van de klant die kan kiezen tussen verschillende formules. Zowel het bancaire als het telecomluik hebben drie opties. Voor het bancaire luik kan de klant kiezen voor een gratis basispakket met bankrekening en bankkaart (Beats Pulse). Voor 5,5 euro per maand krijgt de klant daar twee kredietkaarten, een uitbreiding van de wettelijke aankoopwaarborg en een verzekering voor de bescherming van aankopen erbovenop. Deze formule krijgt de naam Beats New. Het meest uitgebreide pakket, Beats Star, kost 7,5 euro per maand en voegt nog een annulatieverzekering, een uitbreiding van de waarborg met 2 jaar en de terugbetaling van tickets voor concerten en tentoonstellingen toe.

Aan telecomzijde is er de keuze tussen een mobiel pakket met 10 GB en een onbeperkt aantal oproepen en sms’jes (Beats Mobilus) een pakket met onbeperkte wifi en televisie (Beats Flex S) en een all-in pakket Beats Flex. Klanten kunnen de samenstelling van hun abonnement te allen tijde aanpassen.

Goede doelen

Klanten van Belfius kunnen met een Beats-abonnement ook nog bijdragen tot een betere wereld. Bij het aansluiten van hun abonnement kiest de klant een goed doel dat hij wil steunen. Belfius zal elk jaar twee miljoen euro aan die goede doelen doneren. Voorlopig zijn er drie goede doelen: het Antikankerfonds, Airscan of Rode Neuzen. Belfius zal op termijn nog nieuwe goede doelen uitkiezen.

Beats is de kers op de taart van het strategische partnership dat Proximus en Belfius in juni 2020 aangingen. Vorige week lanceerde Belfius ook al Banx, een digitale bankingdienst die duurzaam bankieren wil promoten. Dit platform wordt eveneens ondersteund door Proximus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business