Nieuws

Proximus & Belfius brengen digitale bank Banx

Internetbank Banx
Banx is de nieuwe naam van de gezamenlijke internetbank die Proximus en Belfius begin 2021 willen lanceren.

Nadat telecomprovider Proximus en Belfiusbank deze zomer een samenwerking aankondigden, wordt daar vandaag het eerste product van bekend gemaakt. Er werd deze zomer al gesproken over de oprichting van een gezamenlijke bank, die heeft nu een naam gekregen: Banx.

Banx wordt een volwaardig digitale bank die je kan vergelijken met HelloBank van BNP Paribas Fortis of Aion Bank. De bedoeling is dat Belfius een reeks bankproducten voor Proximus bouwt en de provider in ruil voor Belfius telecomdiensten gaat ontwikkelen.

Deze week werd intern al een naam naar voren gebracht. De volwaardige internetbank Meer details over Banx zouden begin 2021 gedeeld worden. Dat heeft Proximus intussen zelf laten weten.

Prijzen en pakketten

Wat die nieuwe telecom- en bankingproducten nu juist zullen inhouden, is niet geweten. Beide bedrijven hebben daarrond nog geen officiële details gedeeld. Proximus woordvoerder Fabrice Gansbeke liet alvast aan Knack weten dat “er hard gewerkt wordt en dat details rond timing en producspecificaties begin 2021 zullen gedeeld worden.”

Met Banx krijgt België er dus een nieuwe internetbank bij. Vermoedelijk zal die eerder gericht worden op de jongere generatie die minder nood heeft aan een fysiek kantoor. Al zijn de details daaromtrent ook maar schaars en is niets zeker.

Begin 2021 dus meer nieuws.

businessmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals