Nieuws

Google Stadia begint met terugbetalingen hardware

google stadia controller controllers hardware stopzetting beëindiging terugbetaling
Na de aankondiging dat Google Stadia er begin 2023 mee ophoudt, is de gamingdienst nu overgegaan op het terugbetalen van hardware-aankopen.

Een paar maanden geleden maakte Google bekend dat zijn gamingdienst Stadia ten einde zou komen. Als deel van dat stopzettingsproces is de Stadia-store al gesloten. Gebruikers kunnen daarbij geen in-game content meer kopen. Mensen die nog een abonnement hadden, worden ondertussen ook niet meer aangerekend. Ze krijgen vorige abonnementskosten echter niet meer terugbetaald.

Bij de aankondiging van de stopzetting, liet Google weten dat aankopen uit de Store wel terugbetaald zouden worden. Dan gaat het om hardware zoals de Stadia-controller, games en in-game content. Google Stadia was eerder al begonnen met het terugbetalen van games en in-game content. Sinds enkele dagen is de gamingdienst nu ook bezig met het terugbetalen van hardware.

Alles terugbetaald voor einddatum Google Stadia

Het doel van Google is om alle eerder genoemde kosten voor 18 januari 2023 terugbetaald te hebben aan zijn gebruikers. Dat is ook de vooropgestelde datum voor de definitieve beëindiging van Stadia. Het is niet geweten welke volgorde Google heeft vastgelegd voor de terugbetalingen. Evenzeer onbekend is hoe snel de terugbetalingen effectief zullen gebeuren. Heb je dus iets van Stadia gekocht, zal je je bankrekening en/of e-mail nauwlettend in de gaten moeten houden.

Op het eerste zicht lijkt het proces niet vlekkeloos te gaan. Gebruikers gaven in de reacties op Stadia’s tweet al aan slechts gedeeltelijke terugbetalingen binnen te krijgen. Daarbij gaf de gamingdienst zelf al aan dat de terugbetalingen van verschillende aankopen apart zouden kunnen komen. Andere gebruikers kwamen er dan weer achter dat hun terugbetaling op een oude bankrekening terechtkwam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business