Nieuws

Google Stadia verdwijnt vanaf januari 2023

Google Stadia
Google Stadia is niet meer vanaf januari 2023. Binnenkort al zullen gebruikers hun toegang tot de gamingdienst verliezen.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen: Google zet zijn gamingdienst Stadia stop. En dat doet het volgend jaar in januari al. Volgens het bedrijf zullen gebruikers tot en met 18 januari 2023 toegang hebben tot al hun games. Nadien zal Stadia het lijstje vervoegen met Google-producten die niet lang het daglicht hebben gezien.

Google gaat je terugbetalen

Al wie Stadia-aankopen heeft gedaan via de Google Store zal zijn geld terugkrijgen. Dat geldt voor hardware, games en in-game extra content, dat schrijft topman Phil Harrison. Het bedrijf verwacht de terugbetalingen midden januari al rond te hebben.

Google heeft de Stadia store nu al gesloten, zodat gebruikers geen nieuwe aankopen meer kunnen doen. Ook is het niet meer mogelijk om in-gamecontent aan te kopen. Terugbetalingen zullen automatisch gebeuren, je moet daarvoor niets doen. Gebruikers moeten hun hardware ook niet meer terugbrengen. In de meeste gevallen betekent dat uiteraard dat je er niets meer aan zal hebben, behalve dan aan de Chromecast Ultra.

Het enige dat de zoekmachinegigant niet zal terugbetalen is de kost van het abonnement. Wie vandaag nog een abonnement heeft, zal wel geen aanrekening meer krijgen.

Het einde van Stadia

Google Stadia was van bij het begin een dienst die moeilijk van de grond kwam. Google geeft dat ook toe. Het bedrijf had verwacht er veel meer te halen, maar werd ook ingehaald door concurrenten. Dat betekent dat de markt met cloudgamingdiensten vandaag nog bestaat uit PlayStation Now, Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce Now en Amazon Luna.

Opvallend is ook dat Google nog niet zo lang geleden aangaf dat Stadia een blijver zou zijn. Dat claimde het bedrijf althans nadat het zijn eigen gamingstudio’s sloot.

Tot slot laat topman Harisson nog weten dat een groot deel van de werknemers van Stadia bij Google aan het werk zullen blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business