Nieuws

Twitter Blue waarschijnlijk duurder voor iOS-gebruikers

Twitter Blue wordt duurder via iOS
Beeld: iStock
Momenteel is het niet mogelijk om Twitter Blue te nemen. Wanneer dat wel terug kan, is de kans groot dat sommige gebruikers er meer geld voor zullen betalen dan anderen.

Twitter Blue is het abonnement op Twitter waarmee gebruikers vinkjes achter hun naam krijgen, maar ook voorrang geven aan hun eigen tweets. Abonnees krijgen ook slechts de helft van alle reclame op Twitter te zien. Het is de bedoeling dat het abonnement 7 dollar per maand zal gaan kosten, al lijkt het erop dat sommige gebruikers meer zullen moeten betalen.

Volgens The Information zijn sommige Twitter werknemers al op de hoogte van de prijsstijging. Die zou er komen om het verlies van inkomsten aan Apple tegen te gaan. Apple maakt namelijk aanspraak op een deel van alle inkomsten die via de App Store vergaard worden. Voor beginnende ontwikkelaars en kleine apps houdt Apple 15% van alle inkomsten bij. De grootste apps dragen echter het dubbele daarvan af. Vanaf er meer dan een miljoen per jaar verdiend wordt, int Apple 30% van de jaarlijkse inkomsten.

Elon Musks Twitter

Dat is tegen de zin van Elon Musk, die recent nog een tweet postte over de ‘internetbelasting’ van Apple. Even deed de kersverse Twitter-baas lijken alsof de app uit de App Store verwijderd zou worden. Een gesprek met Tim Cook van Apple deed die zorgen echter snel verdwijnen: er zouden helemaal geen plannen geweest zijn om de Twitter-app te verwijderen.

Een tweet van Elon Musk uit mei waarin hij de ‘Apple tax’ afkeurt.

Twitter Blue zou dus wel duurder worden voor iOS-gebruikers. Zo verdient Twitter toch wat aan het abonnement, ook al gaat een deel van je aankoopbedrag naar Apple. Wie het niet ziet zitten om meer te betalen voor Twitter Blue heeft ook de optie om via de desktopversie of een Android-toestel een abonnement af te sluiten. Via die wegen zal Twitter Blue wel gewoon 7 dollar kosten. Aangezien het abonnement aan je Twitter-account gekoppeld is, zal je het daarna ook op je iOS-devices kunnen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business