Nieuws

YouTube gaat kwetsende reacties harder aanpakken

YouTube
Googles videoplatform YouTube gaat strenger optreden tegen accounts die meermaals ongepaste reacties plaatsen in de comment-sectie van video's.

De zoekgigant laat dat weten op zijn blog. Wie toch meerdere keren in de fout gaat met reacties op YouTube, zal 24 uur lang nergens meer kunnen reageren. De maatregel kadert in het nieuwe beleid van Google, waarbij kwetsende reacties en spam sneller aangepakt moeten worden.

Dat gebeurde in het verleden niet zo actief. Gebruikers werden er toen wel eens via pop-ups aan herinnerd om “respectvol te reageren” op video’s. Straks volgt wel een officiële waarschuwing wanneer het systeem van YouTube op de hoogte is van beledigende of kwetsende reacties onder video’s.  

Time-out op YouTube 

Wie dan nog eens in de fout gaat, wordt in een soort time-out geplaatst. Hun YouTube-account wordt niet volledig geblokkeerd, ze kunnen alleen 24 uur lang niet reageren op video’s. Google laat aangemaande gebruikers wel nog protesteren tegen een tijdelijke blokkering, maar YouTube lijkt alvast niet van plan om zo’n time-out zomaar ongedaan te maken.  

Het videoplatform voert de nieuwe maatregel naar eigen zeggen niet blind door, want die is de voorbije periode al getest en effectief bevonden. De kans dat wie zich misdraagt in de reacties na een time-out opnieuw in de fout gaat, zou klein zijn, aldus Google. 

Daarnaast wil YouTube ook het hoofd bieden aan spamaccounts. Die blijven de tekstreacties bij video’s overspoelen. Vaak zijn het bots die fake winacties promoten of vragen ze je te investeren in cryptomunten. YouTube laat nog weten dat het in de eerste helft van 2022 al meer dan 1,1 miljard van zulke spamberichten verwijderd heeft. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business