Nieuws

Internet Explorer 11 verdwijnt definitief in februari

Internet Explorer 11 wordt Edge
Microsoft eindigde de ondersteuning van Internet Explorer 11 in juni. Vanaf februari 2023 worden gebruikers bij het openen van IE11 omgeleid naar Edge.

Internet Explorer bleef de afgelopen jaren ingebakken in Windows 10 om bedrijven de tijd te geven over te stappen naar Edge. Aan dat tijdperk komt op 14 februari 2023 een einde, schrijft Microsoft in een blogpost. Vanaf dat moment worden gebruikers bij het openen van Internet Explorer 11 direct omgeleid naar Edge.

Volgens de softwaregigant is de wijziging cruciaal om een betere gebruikerservaring te bieden en om organisaties te helpen hun laatste IE11-gebruikers naar Edge over te plaatsen. Organisaties die nog gebruikmaken van IE11-afhankelijke browserapplicaties worden gewaarschuwd voor de gevolgen als ze geen actie ondernemen; waaronder “bedrijfsonderbrekingen op grote schaal”.

Internet Explorer 11-iconen blijven volgens Microsoft voorlopig wel zichtbaar. Het bedrijf raadt aan om een policy in te stellen waarmee het IE11-icoon van de taakbalk en uit het startmenu verdwijnt. Op Windows 10-installaties zonder de beleidsinstelling wordt het icoon in juni 2023 automatisch verwijderd met de maandelijkse Windows-beveiligingsupdates.

IE Compatibility Mode

Bedrijven die gebruikmaken van apps die enkel in IE11 draaien, zijn na 14 februari 2023 overgeleverd aan de Edge-browser. Daarin biedt Microsoft al enige tijd de zogenoemde IE Compatibility Mode aan voor oude browserapps en websites die bijvoorbeeld Silverlight vereisen. Maak je nog geen gebruik van de Compatibility Mode maar zou je deze wel actief kunnen gebruiken? Hieronder lees je hoe de modus ingeschakeld wordt in Microsoft Edge.

  1. Open Microsoft Edge op Windows
  2. Klik rechtsboven op de drie puntjes en daarna Instellingen
  3. Klik in het menu aan de linkerzijde op Standaardbrowser
  4. Selecteer bij “Toestaan dat sites opnieuw worden geladen in de Internet Explorer-modus (IE-mode)” de optie Toestaan
  5. Klik op Opnieuw starten om de IE Compatibility Mode in te schakelen

Bedrijven die nog gebruikmaken van webapplicaties die IE11 vereisten kunnen daar uiteraard een speciale policy voor instellen. Daarmee kunnen specifieke sites automatisch worden geladen in de IE-mode en hoeven werknemers dit dus niet handmatig in te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business