Nieuws

Chrome verlaat oude Windows-versies

Google Chrome browser
© iStock - brightstars
Google stopt begin volgend jaar met het ondersteunen van Chrome op oude versies van Windows en wil dat gebruikers updaten.

Concreet gaat het om Windows 7 en 8.1 die vanaf 7 februari 2023 niet meer ondersteund worden door Google Chrome, dat meldt Google op de support-pagina van de browser. Vanaf Chrome 110, dat op dezelfde dag gereleaset wordt, worden enkel nog nieuwere besturingssystemen ondersteund. Gebruikers zullen wel nog kunnen surfen met oude versies van Chrome en andere internetbrowsers. Toch raadt Google aan om het besturingssysteem van je computer een update te geven: Chrome krijgt namelijk voortdurend veiligheidsupdates en nieuwe features die belangrijk kunnen zijn om de veiligheid van je systeem en gegevens te bewaren.

End of life voor Windows 7 en 8.1

De beslissing van Google komt niet uit de lucht gevallen. Eerdere plannen om Windows 7 achterwege te laten werden uitgesteld, omdat veel bedrijven nog op die oude software draaiden. Dat Google er nu uiteindelijk toch de stekker uit trekt, valt te wijten aan Microsoft zelf. Vanaf 10 januari 2023 stoppen ook zij volledig met updates uit te sturen naar apparaten met Windows 7 of 8.1. Voor Windows 7 zit het levenseinde er trouwens al langer aan te komen: voor particulieren zijn er al sinds januari 2020 geen Windows 7-updates meer beschikbaar. Ook versie 8.1 krijgt al sinds 2018 geen ‘mainstream support’ meer van Microsoft.

Om op een veilige manier van het internet te kunnen blijven genieten, raadt Google aan dat gebruikers hun computer naar een recentere versie van het besturingssysteem bijwerken. Windows 10 zal nog geruime tijd ondersteuning krijgen en ook Windows 11-gebruikers moeten zich voorlopig geen zorgen maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business