Nieuws

Oekraïne krijgt 10.000 Starlink-ontvangers cadeau van EU-landen 

Starlink
Oekraïne krijg de komende maand maar liefst 10.000 satellietontvangers van Starlink geleverd. Wellicht zijn een aantal EU-landen de gulle gevers.

Aangezien de netwerkinfrastructuur in Oekraïne het voorbije jaar zwaar beschadigd werd door de Russische beschietingen, biedt het Starlink van Elon Musk uitkomst. De Oekraïense minister van Digitalisering, Mykhailo Fedorov, laat weten dat de financiële zorgen rond internettoegang daarmee van de baan zijn. Volgens hem komt de hulp van enkele Europese landen. Dat meldt Bloomberg

Starlink-materiaal gefinancierd 

Hoewel ook CEO Elon Musk er wel wat in zag om Oekraïne uit de nood te helpen (en dat deed hij ook al), liet hij onlangs wel weten dat hij de leveringen van de schotelantennes voor Starlink-internet niet zelf kon blijven betalen. Musk vroeg aan de Amerikaanse autoriteiten om Starlink-kits aan te kopen voor Oekraïne. Het Witte Huis heeft duizenden leveringen gefinancierd, klinkt het. 

In 2022 zijn er in totaal al meer dan 20.000 Starlink-schotels en –materiaal geleverd aan het door oorlog verscheurde land. Naast de overheid en het Oekraïense leger, zijn het ook de gewone burgers die zo weer toegang krijgen tot het internet. Musk maakte Starlink in februari vervroegd beschikbaar in Oekraïne.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business