Nieuws

Twitter-gebruikers zien nu hoe vaak hun tweets gelezen worden

blauw vinkje
Twitter-gebruikers kunnen voortaan zien hoeveel mensen ze met hun tweet bereikt hebben. Elon Musk wou het aantal weergeven al langer toevoegen.

Wie zich afvraagt hoe vaak zijn tweet nu gelezen werd en hoeveel mensen die bereikte, kan nu in de details van zijn tweet op ‘Bekijk Tweetactiviteit’ tikken voor bijkomende statistieken, zoals de impressions (het aantal views), engagement, nieuwe volgers of profielbezoeken die er kwamen naar aanleiding van die specifieke tweet. Het is dus een handige manier voor Twitteraars om te zien hoe hun berichten het doen op het sociale netwerk.

Twitter is levendig 

“Bovendien zullen de cijfers laten zien hoe levendig Twitter is”, aldus ontslagnemend CEO Elon Musk. Hij voegt er nog aan toe dat hij de activiteit op Twitter wil laten zien, ondanks dat hij beseft dat 90 procent van de gebruikers alleen maar tweets leest en zelf geen berichten plaatst of interageert met andere tweets. 

Het parcours van Twitter onder Musk kan op z’n zachtst gezegd hobbelig genoemd worden. Zo ontsloeg hij de helft van het personeel nadat hij het bedrijf voor 44 miljard dollar kocht. Nog meer werknemers stapten zelf op uit onvrede over de zware werkuren en de overdreven verwachtingen van Musk. Daarnaast wilde hij het blauwe Verified-vinkje ook betalend maken. Dat leidde tot heel wat fake accounts die gewoon een blauw vinkje kochten. 

Dat Musk nu wil laten zien hoe actief Twitter eigenlijk nog altijd is, kan dan ook gezien worden als een tegenzet om niet nog meer gebruikers weg te jagen naar alternatieve platformen, zoals Mastodon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business