Nieuws

Twitter stopt huurbetalingen om ‘kosten te besparen’

blauwe vinkjes
Twitter zou naar verluidt zijn gestopt met het betalen van huur voor (een deel van) zijn kantoren. De eerste aanklacht aan het adres van Musk is volgens Bloomberg gearriveerd.

California Property Trust diende de aanklacht afgelopen week in bij de Hoge Raad van San Francisco County. Volgens de vastgoedinvesteerder volgt de aanklacht op een officiële waarschuwing waarin Twitter op 16 december in gebreke werd gesteld. De openstaande rekening van 136.250 dollar voor de huur van het Twitter-kantoor in San Francisco werd, ondanks deze waarschuwing, niet binnen de gestelde termijn van vijf dagen voldaan.

Onbetaalde rekeningen stapelen op

Rekeningen voor Twitter-kantoren wereldwijd zouden momenteel ook onbetaald blijven. Dat schreef New York Times op 13 december. Waarom het bedrijf niet voldoet aan de betalingen zoals in eerder opgemaakte huurovereenkomsten, is niet bekend. Volgens The Verge is het mogelijk onderdeel van Musks plan om in operationele kosten te snijden. Eerder ontsloeg de topman al duizenden Twitter-medewerkers. Van de 7.000 medewerkers die begin november nog actief waren voor het medium, zouden iets meer dan 1.000 krachten zijn overgebleven.

Facturen van privévluchten voor Musk zouden intussen ook onbetaald in de lade blijven liggen. Het bedrijf zou 197.725 dollar verschuldigd zijn aan een luchtvaartmaatschappij waar Musk in zijn eerste week bij Twitter twee privévluchten mee nam. Een aanklacht voor deze onbetaalde rekening zou mogelijk aanstaande zijn, of is zelfs al ingediend bij de rechtbank.

Juridische ondersteuning Twitter

Musk lijkt zich ook maar al te bewust van de mogelijke gevolgen van zijn kostenbesparingen. Twitter kreeg recent meerdere juristen en advocaten aangedragen die eerder actief waren voor SpaceX. Die ‘juridische versterking’ dient mogelijk als voorbereiding op verwachte rechtszaken als direct gevolg van de kostenbesparingen die Musk doorvoert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business