Nieuws

Mastodon wimpelt investeringsbedrijven af

Mastodon app sociaal netwerk platform investering investeringen
De oprichter van Mastodon claimt dat hij alle voorstellen voor investeringen, tot “honderdduizenden dollars”, heeft afgewezen.

Mastodon-oprichter Eugene Rochko vertelde aan The Financial Times dat hij de afgelopen maanden meerdere investeringsvoorstellen heeft geweigerd. Aanleiding tot de vele voorstellen zou de pijlsnelle groei van het sociaal netwerk zijn, sinds de Twitter-overname van Elon Musk. Zo kreeg Mastodon er begin november ineens 200.000 nieuwe gebruikers bij en zou dat aantal alleen maar groter geworden zijn sindsdien.

Onafhankelijke status behouden

Investeringsbedrijven hebben die groei ook opgemerkt, aldus Rochko. Hij kreeg blijkbaar voorstellen van “honderdduizenden dollars”, maar wees ze allemaal af. Het decentrale open sourcemodel van Mastodon is daar een reden voor. Je kan namelijk Mastodon gebruiken via allerlei verschillende servers, sommige betalend maar sommige ook niet. In ieder geval krijg je nooit advertenties te zien omdat het bedrijf een non-profit is.

Rochko noemt het non-profit aspect van zijn bedrijf “onaantastbaar”. Hij wil de onafhankelijkheid van het platform bewaren door geen investeringen van kapitaalfondsen aan te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business