Nieuws

IMAX Enhanced films op Disney+ krijgen DTS-geluid

Disney Plus
© Disney
Met IMAX Enhanced brengt Disney+ de cinemazaal een beetje tot in je woonkamer.

Op dit moment kan je op Disney+ al een aantal IMAX Enhanced films kijken. Zo goed als alle Marvelfilms zijn op het platform beschikbaar in IMAX Enhanced-versies. Daarmee brengt Disney de cinema-ervaring tot in je woonkamer. Een van de verschillen tussen thuis film kijken of in de cinemazaal zit in het scherm. Cinemazalen bieden niet alleen een groter scherm, maar ook een andere beeldverhouding dan digitale content doorgaans aanbiedt.

Via Disney+ is het mogelijk om iets dichter bij die cinema-ervaring te geraken. Via IMAX Enhanced krijg je namelijk films in een beeldverhouding van 1.90:1 voorgeschoteld. Dit zorgt ervoor dat de brede zwarte balken onder- en bovenaan het scherm verdwijnen. Met andere woorden: IMAX Enhanced films vullen zo goed als het volledige beeld. Om van deze versie van de films te genieten heb je overigens geen speciaal beeldscherm of speciale tv nodig: het werkt op alle apparaten.

DTS-geluid

Wie er thuis de apparatuur voor heeft staan, kan die films binnenkort ook met DTS-geluid bekijken. Enkel tv’s van Hisense en Sony ondersteunen momenteel de DTS-standaard. Heb je een ontvanger staan, om het geluid naar externe speakers te sturen? Dan kunnen Denon, JBL, Marantz of Sony je uit de nood helpen. Zij bieden ook apparatuur aan die gebruikt kan worden met DTS.

Als je de juiste apparatuur hebt liggen, kan je binnenkort als het ware thuis een bioscoopavond organiseren. Met IMAX-beeld en DTS-geluid komt je woonkamer in ieder geval in de buurt van een cinema.

Filmaanbod

Momenteel zijn zo goed als alle Marvelfilms op Disney+ beschikbaar in een verbeterde versie. In sommige gevallen zul je echter wel nog dikke zwarte balken op het scherm zien verschijnen: niet alle filmscènes worden opgenomen in IMAX. Doctor Strange zal met momenten de dikke balken tonen, terwijl hij op andere momenten wel het hele scherm weet te vullen. Avengers: Endgame en Avengers: Infinity War zijn dan weer wel helemaal in IMAX opgenomen.

Disney is van plan om meer van die verbeterde versies naar Disney+ te brengen. Zo weten we nu al dat Black Panther: Wakanda Forever in een IMAX-versie naar de streamingsdienst komt op 1 februari. DTS wordt in de loop van 2023 uitgerold naar Disney+.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business