Nieuws

Displays van Apple Watch vanaf 2024 binnenshuis ontwikkeld 

apple watch
Eind 2024 gaat Apple de displays voor zijn Apple Watch zelf ontwikkelen. De oledschermen moeten op termijn plaats maken voor microLED-displays.

Volgens Bloomberg gaat Apple de eigen microLED-technologie eind 2024 beginnen gebruiken in zijn duurste Apple Watches. De huidige oleddisplays van Samsung worden geleidelijk aan vervangen. Maar daar blijft het niet bij. De nieuwe schermtechnologie zal later ook opduiken in Apples andere toestellen, zoals de iPhone, weet het persbureau.  

De meer geavanceerde displays met microLED-technologie zullen naar verluidt helderder zijn en levendigere kleuren kunnen produceren. Achtergronden en andere content zouden er zo strak moeten uitzien dat ze op het glas geverfd lijken. Bovendien zouden de nieuwe displays ook onder een scherpe kijkhoek beter af te lezen zijn. 

Apple Watch krijgt microLED

In 2018 schreef Bloomberg al dat Apple zijn eigen displaytechnologie wilde ontwikkelen. Het plan was naar verluidt om die in 2020 te introduceren, maar technische uitdagingen en het kostenplaatje staken stokken in de wielen. Daardoor was het voor Apple ook lastig om de technologie voor grotere displays te ontwikkelen en dat zou dus verklaren waarom de microLED-displays eerst naar de Apple Watch komen. 

Of de termijn van 2024 gehaald zou worden, valt maar te bezien. Mogelijk zullen de eerste Apple Watches met microLED pas in 2025 opduiken, aldus een bron aan Bloomberg. De technologie behoort alvast tot de belangrijkste projecten van de techreus. Apple spendeerde al enkele miljarden dollars aan de ontwikkeling ervan. Het test de microLED-displays intussen al met een update van de Apple Watch Ultra. Ook met de productie van de schermen wordt volop geëxperimenteerd, in Santa Clara (Californië).

Dat Apple op termijn zijn eigen displays wil gaan produceren, heeft uiteraard gevolgen voor de huidige toeleveranciers, Samsung en LG. Maar zij hebben zich ongetwijfeld al wat ingedekt voor dit scenario. 

Binnenshuis ontwikkelen

Apple brak eerder al met Intel voor zijn CPU’s, na de ontwikkeling van zijn eigen M1-processor. Vandaag raakte ook bekend dat de iPhonebouwer zijn eigen draadloze chips gaat maken die wifi, bluetooth en 5G combineren in één component. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business