Nieuws

Oplossing schermproblemen iPhone 14 Pro onderweg

iPhone 14 Pro
Eigenaren van de iPhone 14 Pro en Pro Max die horizontale lijnen op hun scherm zagen verschijnen kunnen weer met gerust hart slapen: Apple heeft het probleem erkend en werkt aan een oplossing.

Op een openbare erkenning van Apple hoeven gebruikers niet te rekenen. Wel zou Apple intern een memo hebben verspreid waarin het probleem op de iPhone 14 Pro wordt besproken. Dat meldt MacRumors. Die website berichtte al in december over gebruikers die plots horizontale lijnen op hun schermen zagen. Over mogelijke oorzaken van het probleem was toen nog niets bekend. Bekend was alvast dat de lijnen na het opstarten verdwenen. Apple Support liet toen alvast weten dat het geen hardwareprobleem was.

De interne memo die MacRumors heeft ingezien zou dat nu bevestigen. Volgens de website schrijft Apple in de memo dat het een softwareprobleem in iOS betreft en dat een oplossing weldra wordt uitgerold. De techgigant is zich dus alvast bewust van de schermproblemen op de iPhone 14 Pro en Pro Max. Voor zover bekend worden de schermen van de reguliere iPhone 14 en 14 Max niet door de problemen geteisterd.

Schermproblemen in iOS 16.2

Over de oorzaak van de problemen laat Apple zich niet uit in de memo. Vermoedelijk zullen we daar ook geen expliciete uitleg over krijgen. Wat wel geweten is, is dat het probleem is ontstaan in iOS 16 en daaropvolgende versies. Voor veel gebruikers lijkt de oorzaak van de strepen te liggen in iOS 16.2, daar verreweg de meeste meldingen verschenen na de release van die softwareversie. Tegelijk is het mogelijk dat de problemen eerder wel aanwezig waren maar simpelweg niet zijn gespot.

Apple sluit de memo af met de melding dat een “oplossing binnenkort arriveert”. Wat dat inhoudt is niet geweten. Vermoedelijk spreekt Apple over de iOS 16.3-update die momenteel getest wordt met het publiekelijke bètaprogramma voor iOS-versies. Toch laat die update nog minimaal enkele weken op zich wachten. Mogelijk brengt Apple in de tussentijd een iOS 16.2.1-update uit om het probleem, en daarmee mogelijke reputatieschade, eerder uit de weg te helpen.

Bezit je een iPhone 14 Pro of Pro Max met deze problemen, dan moet je nog even geduld hebben. Er wordt gewerkt aan een oplossing voor de schermproblemen maar over een releasedatum is op dit punt niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business