Nieuws

Samsung bouwt nieuwe halfgeleiderfabriek in Texas

Samsung halfgeleiderfabriek
© Unsplash / Babak Habibi
In 2021 kondigde Samsung al eens aan dat het een halfgeleiderfabriek zou bouwen in Amerika. Volgens de laatste update zit de bouw daarvan op het goede spoor.

Samsungs nieuwste project is een halfgeleiderfabriek die zo’n 17 miljard dollar gaat kosten. In 2021 kondigde het Koreaanse bedrijf de komst van de nieuwe fabriek aan. In december 2022 zou Samsung ook begonnen zijn met het inkopen van gereedschappen en materialen om de fabriek op te bouwen. Daarmee loopt alles zoals het voorheen gepland was.

Samsung doelt er namelijk op om tegen het einde van het jaar een werkende fabriek te hebben. Niet toevallig zal die fabriek in Taylor, in de Amerikaanse staat Texas, komen te staan. De regio staat over het algemeen in Amerika bekend als het chipcentrum van het land. Samsung heeft er dan ook zelf reeds een fabriek staan. De halfgeleiderfabriek waaraan nu gebouwd zal worden is voor Samsung dan ook de tweede in de regio.

Tweede Samsung-fabriek in de regio

Hoe groot de impact van de nieuwe fabriek zal zijn op het leven in de Amerikaanse staat, wordt duidelijk bij de onthulling. “Future County Road”, waar de productie van Samsung eerder al gesitueerd was, wordt nu omgedoopt tot “Samsung Highway”. De komst van een tweede fabriek zorgt er dan ook voor heel wat werkgelegenheid.

Dat Samsungs tweede halfgeleiderfabriek zo dicht bij de eerste komt te staan is overigens geen toeval. Ten eerste zijn er in de buurt heel wat technologiebedrijven die al ervaring hebben met halfgeleiders. Werknemers in de buurt moeten dus niet opnieuw opgeleid worden. Daarnaast krijgt Samsung steun van de lokale overheid. Ook de nabijheid van Samsungs eerdere fabriek speelde mee in het besluit. Zo hoeven werknemers van beide fabrieken niet steeds over en weer te reizen, en kunnen leveringen en verzendingen van de twee fabrieken op hetzelfde moment verzorgd worden.  

De nieuwe fabriek is de grootste investering die Samsung ooit deed op Amerikaanse bodem en zou ervoor moeten zorgen dat chips niet alleen toegankelijker, maar ook innovatiever worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business