Nieuws

Systeemherstel Windows 11 maakt programma’s stuk

windows 11 22h2 systeemherstel
Wie onlangs problemen ondervond met Windows 11 22H2 en daarvoor systeemherstel toepaste, kan daardoor net meer problemen veroorzaakt hebben.

Systeemherstel voor Windows 11 22H2 heeft namelijk met een aantal problemen te kampen. Die kunnen ervoor zorgen dat bepaalde apps stoppen met werken nadat je het systeem hebt hersteld. Het lijkt er dus op dat de systeemherstel-tool voor Windows 11 naast het doel schiet.

Gebruikers ondervinden problemen in verschillende applicaties die het MSIX Windows app package-formaat gebruiken. Opmerkelijk genoeg zijn het vooral Microsofts eigen applicaties die daarvan gebruik maken. Notepad, Paint en Office zijn de meest belangrijke voorbeelden.

Het zijn ook die apps die niet meer goed werken na het systeemherstel. Meer bepaald krijgen gebruikers een foutmelding te zien waarin verteld wordt dat de app niet gestart kan worden. Sommige gebruikers zien de applicaties dan weer het hele startmenu in beslag nemen met meerdere, identieke iconen. Gebruikers die de apps opgestart krijgen, melden dan weer dat ze na een tijdje gewoon crashen.

De problemen zijn dus niet voor iedereen gelijk. Het kan zelfs zijn dat je na het uitvoeren van systeemherstel geen problemen ondervindt.

Oplossing

Heb je toch problemen met een van deze apps in Windows 11 22H2? Windows heeft een aantal oplossing voor de hand. Wellicht de meest makkelijke oplossing is om een systeemupdate uit te voeren. Hiermee zouden alle problemen meteen van de baan moeten zijn. Alleen is dat minder praktisch wanneer een systeemupdate net de reden is om systeemherstel toe te passen. In dat geval kan je de programma’s verwijderen en opnieuw installeren, want ook dat zou de problemen moeten verhelpen.

Daarnaast zit er in Windows 11 een functie ingebouwd om specifieke programma’s te herstellen. Dat kan je doen door naar het instellingscherm te gaan en op ‘Apps’ te klikken. Daarna klik je op ‘Apps en functies’ en zoek je naar het programma dat herstel nodig heeft. Daar klik je op de drie bolletjes en open je de ‘geavanceerde opties’. Daar staat een knop herstellen verborgen. Werkt deze optie niet, dan kan je vanuit dat scherm meteen de app opnieuw instellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business