Nieuws

Philips plant ontslagronde en wil ruim 1.000 banen schrappen  

Philips
Volgens het Eindhovens dagblad is Philips van plan om maandag meer dan 1.000 banen te schrappen bij de zorgtechnologieafdeling van het bedrijf.

Het Eindhovens Dagblad meent alvast te weten dat Philips aanstaande maandag een grote ontslagronde gaat aankondigen. Philips zelf wil het nieuws wel nog niet bevestigen. Maandag wordt topman Roy Jakobs verwacht het woord te nemen voor de presentatie voor de jaarcijfers. Daar zou hij meer uitleg gaan geven over de geplande herstructurering. Die is nodig omdat Philips het voorbije jaar een verlies van 1,5 miljard euro geboekt heeft.

Philips wil toekomst verzekeren

De Nederlandse vakbond De Unie reageerde al op de sterke vermoedens tegenover de redactie van nu.nl: “Ons personeel is hierover nog niet geïnformeerd en ook over de mogelijke aantallen weten wij niets. Daar hebben wij geen informatie over”, aldus bestuurder Suat Koetloe aan de nieuwssite.

Ook vorig jaar, in oktober, zette Philips al 4.000 banen op de tocht. Toen de vorige ontslagronde aangekondigd werd, gaf Jakobs ook in één adem mee dat er een nieuw plan zou volgen “om de toekomst van Philips te verzekeren”. Aanstaande maandag zouden we alvast meer te horen krijgen over de plannen van de elektronicareus voor de komende jaren.

businessphilips

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals