Nieuws

Facebook heeft nu meer dan 2 miljard gebruikers 

Facebook
Ondanks dat Facebook in de hoofden aan populariteit zou inboeten, telt het Meta-platform nu meer dan 2 miljoen dagelijkse (!) gebruikers.

CEO Mark Zuckerberg en co hebben donderdag de recentste kwartaalcijfers bekendgemaakt. In vergelijking met de laatste drie maanden van 2021, steeg het aantal dagelijkse gebruikers jaar-op-jaar met 4 procent, tot 2 miljard. Facebook is niet eens het populairste platform van Meta, want Instagram en WhatsApp doen nog beter, met beide 3 miljard actievelingen per dag.

Facebook verdiende meer met advertenties

Met name de gestegen advertentie-inkomsten zorgen voor resultaten die beter zijn dan verwacht, geeft Meta aan. In de eerste drie kwartalen van 2022 speelde de economische onzekerheid (door o.a. de oorlog in Oekraïne) de socialmediagigant nog parten. Maar in het laatste kwartaal heeft hen dat niet gedeerd. 

Wat Facebook betreft bedroeg de omzet in het slotkwartaal van 2022 32,2 miljard dollar (29,3 miljard euro). Dat is wel een lichte daling tegenover dezelfde periode in 2021, maar de daling is dus minder sterk dan verwacht. In totaal draaide Meta in 2022 een jaaromzet van 116,6 miljard dollar, amper één procent minder dan in 2021. De lichte daling zou vooral te wijten zijn aan gestegen kosten. Daardoor lag de winst, 23,2 miljard dollar, wel 41 procent lager dan een jaar geleden. 

Besparingen en herstructurering 

In november gaf moederbedrijf Meta al aan dat er stevig bespaard ging worden. Zo zet het zijn Metaverse, waar eerst zoveel rond te doen was, een tijdlang in de koelkast. Het socialmediabedrijf wil 11.000 banen gaan schrappen om kosten te besparen. Daarnaast zegt Meta ook gericht te gaan investeren, met een budget van 89 tot 95 miljard dollar. Dat is ongeveer 5 miljard dollar minder dan eerst de bedoeling was.

metaslidersociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals