Nieuws

Twitter verhoogt tekenlimiet: nu tot 4000 tekens in een tweet

Twitter
Musk komt aan de 280 tekens die Twitter zo uniek maakten en laat nu tweets toe die 14x langer zijn dan voorheen.

Sinds Elon Musk CEO bij Twitter is, veranderde er al heel wat bij het sociale medium. Nu verhoogt de nieuwe CEO de tekenlimiet van 280 naar 4000 tekens. Op die manier kunnen gebruikers langere berichten plaatsen waar meer informatie in verwerkt zit.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke ingreep gemaakt wordt: in 2017 verhoogde het medium het maximum aantal karakters al eens van 140 naar 280, zoals we de tweets nu kennen. Nu maakt Musk dezelfde beweging, zij het veel forser: in één klap worden tweets tot bijna 14x zo lang. Dat wordt bekendgemaakt langs het Twitter Blue-account.

Toch zal je daardoor niet eindeloos moeten gaan scrollen. Integendeel: van de verandering zou op de tijdlijn niet te veel te merken mogen zijn. Van tweets worden standaard maar 280 tekens getoond, met de optie om te tweet uit te klappen door op een ‘lees meer’-knop  te duwen.  

Enkel voor Blue-abonnees

Zoals verwacht is de functie niet voor iedereen, maar is ze wel toegankelijk voor Twitter Blue-abonnees in de V.S. Wie écht lange tweets wil versturen zal daar dus nog even mee moeten wachten. In tussentijd kan je al wel tweets lezen, liken en beantwoorden van 4000 woorden. Dat je zelf geen lange tweets kan maken, wil dus niet zeggen dat je ze niet ziet.

Gek genoeg is zelfs onder de Twitter Blue-abonnees in de V.S. de functie niet voor iedereen: wie de socialemediasite vanuit een webbrowser gebruikt, is nog steeds beperkt tot de 280 tekens van vanouds.

Problemen bij Twitter

Kort nadat de verandering bekend gemaakt werd, kampte Twitter een tijd lang met problemen. Daarbij konden gebruikers geen tweets versturen zonder dat ze een melding kregen: “u zit over de dagelijkse limiet voor het versturen van tweets”. Vermoedelijk ging het om een foutje dat in de site geslopen was na de update.

nieuwsontspanningsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals