Nieuws

Twitter Blue maakt het mogelijk om geld te verdienen op Twitter

Twitter Blue
Beeld: iStock
Om het nieuwe Twitter Blue wat aantrekkelijker te maken, kunnen abonnees nu aanspraak maken op advertentie-inkomsten.

Twitter Blue is momenteel nog niet te krijgen in België of Nederland. In landen waar het al wel beschikbaar is, krijgen Twitteraars een extra reden om een abonnement op de socialemediasite te nemen. Ze zullen namelijk aanspraak kunnen maken op een deel van de advertentie-inkomsten.

Voordelen Twitter Blue

Twitter Blue komt met tal van voordelen die Twitter beter bruikbaar moeten maken. Zo krijgen de tweets van geverifieerde accounts met een Blue-abonnement voorrang. Heb je een blauw vinkje gekocht? Dan verschijnen je posts vaker in andermans Twitter-feed. Daarnaast kunnen abonnees hun tweets bewerken en krijgen ze minder advertenties te zien.

Met een Twitter Blue krijg je dus zelf minder reclame te zien, maar kan je er wel op verdienen. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Elke keer als een Blue-lid een tweet publiceert, zal er reclame verschijnen in de antwoorden op die tweet. Op die reclame valt voor de abonnees iets te verdienen.

Meer interactie

Twitter wil er alles aan doen om het sociale medium weer levendiger te maken. Daar lijkt ook de nieuwe maatregel toe bestemd te zijn. Blue-abonnees worden hierdoor aangespoord om meer succesvolle tweets de wereld in te sturen. Want: als er meer mensen op je tweet klikken, kan je meer verdienen op de advertenties die eronder staan.

Of gebruikers ook daadwerkelijk geld zullen verdienen valt nog te bekijken. Naar alle verwachting zullen enkel de meest populaire tweets dollartekens op rekeningen doen verschijnen. Voor minder vaak bekeken posts zal het verschil op hoogstens een paar eurocenten komen – korting voor de volgende maand Twitter Blue.

Wat deze ontwikkeling betekent voor het type content dat op Twitter te zien zal zijn, valt nog te bekijken. Wat in ieder geval wel zeker is: je posts zal je niet meer zomaar met een externe Twitter-app kunnen maken. Het platform sluit namelijk de gratis API-toegang die daarvoor nodig is.

Beschikbaarheid Twitter Blue

Wanneer Twitter Blue naar België en Nederland komt is nog niet geweten. Momenteel is de service beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Japan, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Binnen de Europese Unie kan enkel in Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje een Twitter-abonnement gekocht worden.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business