Nieuws

Elon Musk liet zijn tweets kunstmatig boosten

Musk
Elon Musk zou zijn ingenieurs bij Twitter gevraagd hebben om zijn tweets te laten boosten, nadat die van Amerikaans president Biden het beter deden.

Het lijkt onvoorstelbaar dat zelfs Elon Musk in al zijn gekkigheid zich tot dat soort praktijken zou verlagen, maar volgens Platformer klopt het wel degelijk. Zij hadden een interview met Twitter-werknemers, nadat de For You-feed (die relevante tweets promoot) plots helemaal vol stond met tweets van hun eigen CEO. Volgens hen kregen ingenieurs de opdracht om tweets van Musk een extra duwtje in de rug te geven.

Meerbepaald James Musk (neef van) zou op maandagochtend een dringend Slack-bericht verstuurd hebben naar het ingenieursteam. “We zijn een probleem met het engagement op het platform aan het debuggen, met hoge urgentie”. Hij zou elke programmeur gevraagd hebben een handje toe te steken. Waarom? De tweet van Amerikaanse president Joe Biden over de Super Bowl en de Philadelphia Eagles kreeg meer interactie dan de tweets van Musk… De tweet van president Biden werd blijkbaar bijna 29 miljoen keer bekeken, en die van Musk ‘maar’ 9,1 miljoen keer, waarna de Twitter-baas die laatste verwijderde.  

Het ongenoegen van de Twitter-CEO over de score van zijn eigen tweets gaat al wat verder terug. Zo zou hij onlangs een van de twee overgebleven hoofdingenieurs ontslagen hebben omdat die gesuggereerd had dat het aan de inhoud van de tweets lag dat ze niet zo goed scoorden, dan wel aan het algoritme van Twitter en For You. 

Nieuwe code boostte tweets 

Naar verluidt zouden maar liefst 80 Twitter-medewerkers de opdracht gekregen hebben om te achterhalen waarom de interactie op de Tweets van Musk dalende was. Zij opperden ook het idee dat heel wat volgers de laatste maanden besloten om Musk niet meer te volgen of zelfs verborgen hadden. Een technische oorzaak voor Musks ‘probleem’ werd niet gevonden. De ‘oplossing’ voor het ‘probleem’ zou de uitrol van nieuwe code zijn geweest, die Musks tweets een kunstmatige boost in de rug geeft, met een factor van x1.000. Daardoor zou plots 90 procent van de 128,9 miljoen volgers zijn tweets te zien gekregen hebben. Ook wie hem niet volgt, kreeg voortdurend tweets van Musk te zien in de tijdlijn. 

Hoewel Musk in eerste instantie helemaal niet ingegaan is op de kwestie, erkende hij de verandering wel, door de ‘forced to drink milk’-meme te tweeten.  

De CEO liet ook nog weten dat Twitter nog aanpassingen zou doorvoeren aan het algoritme, nadat gebruikers stevig kloegen over de dominantie van zijn tweets in hun tijdlijn. Wel lijkt hij niet van plan om zijn voordeel helemaal in te trekken. Nog volgens Platformer blijven de tweets van Musk kunstmatig geboost, maar niet meer met factor 1.000. Wie zijn tweets echt niet meer wil zien, moet zich voorlopig focussen op de Volgend-tab. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business