Nieuws

Volumemixer krijgt sneltoets in Windows 11

Windows 11
© Microsoft
Een volumemixer in Windows 11 moet een verloren functionaliteit ten opzichte van Windows 10 gaan vervangen.

Windows 11 maakte een aantal aanpassingen op zijn voorganger die niet volgens iedereen een verbeteringen mogen heten. Om maar een voorbeeld te noemen: het contextmenu dat verschijnt door op de rechtermuisknop te klikken werd flink versimpeld en ingekort. Heel wat gebruikers wensen dan ook die oude functionaliteit te herstellen. Ook de volumemixer, een essentieel Windows-onderdeel voor velen, verloor functies bij de overgang naar Windows 11.

Of liever: bij de overgang naar Windows 11 ging de volumemixer bijna helemaal verloren. De mixer kan je gebruiken om het volume van een bepaalde app te regelen. Staat je online gesprek veel te luid om nog goed van je game te kunnen genieten? Of wil je de muziek stiller zetten, zonder ook de rest van het systeem stiller te maken? Dat kan je met de volumemixer, die in Windows 11 alleen beschikbaar is onder het instellingscherm.

Sneltoets in Windows 11

In Windows 10 was die mixer wel nog gewoon beschikbaar op de taakbalk. Het volstond om rechtsonder op het geluidsicoontje te duwen en de mixer te openen – je hoefde er geen extra venster voor open te doen. Die functie zou deels terugkomen: in een Insider-versie van Windows 11 (build 25295) zit namelijk een sneltoets om de volumemixer op te roepen. Door tegelijkertijd de Windowstoets, control en ‘V’ ingedrukt te houden krijg je de handigheid op je scherm. Officieel is de keyboard shortcut dus nog geen onderdeel van Windows, maar dat zou binnenkort kunnen veranderen.

Of Microsoft echt van plan is om de functie in Windows 11 te verwerken is niet duidelijk. Het gebeurt wel vaker dat functies uit Insider-builds het niet tot in de algemene release geraken. Het is dus wachten op de volgende Windows-updates of de functie het uiteindelijk tot bij de gewone gebruiker haalt – na de volgende update kan je altijd eens ‘Windows + ctrl + V’ duwen om te controleren of de nieuwe functie al werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business