Nieuws

Xbox krijgt ondersteuning voor Google Home en wordt zuiniger

Xbox Series S
São Paulo, Brazil - 03, 2022: New video game console Xbox Series S
Microsoft heeft de februari-update voor zijn gameconsoles uitgebracht. De Xbox is nu compatibel met Google Home.

Normaal gezien gebruik je een Xbox-controller om door de menu’s van de spelconsole te navigeren. Vanaf de nieuwe update is dat niet meer de enige optie: je zal je Xbox namelijk aan Google Home kunnen koppelen. Van daaruit kan je dan de Xbox bedienen.

Het is niet de eerste keer dat Google-diensten de spelconsole van Microsoft kunnen bedienen. Voorheen was het al mogelijk om je Xbox aan je Home-app te koppelen en hem aan of uit te zetten. Daarvoor hoefde je slechts de vraag te stellen aan Google Assistant. Je had ook de mogelijkheid om een game op te starten met stembediening.

Afstandsbediening voor de Xbox

De nieuwe update breidt die functionaliteiten grondig uit. Eenmaal je Xbox aan Google Home gekoppeld is, kan je een smartphone als afstandsbediening voor de console gebruiken. Het is dan mogelijk om door de menu’s te navigeren, je console in of uit te schakelen en natuurlijk ook spellen opstarten. Als je video aan het streamen bent is het ook mogelijk om het volume te regelen en de content op pauze te zetten.

Zo zal de Xbox-afstandsbediening eruit zien.

In games zelf zal je de smartphone echter wel rechts laten liggen: je kan via Google Home namelijk geen Xbox-controller nabootsen. De functie is dan vooral handig voor wie zijn spelconsole als mediacenter gebruikt. Kijk je Netflix, Prime of Disney+ via de console? Dat kan vanaf nu zonder controller.

Energiezuiniger

Met de nieuwe februari-update worden Xbox-consoles ook iets zuiniger. Voorheen ging je Xbox in slaapmodus wanneer je hem uitschakelde, tenzij je dat anders instelde. Nu zal de console zichzelf wel volledig uitschakelen – een optie die zo’n twintig keer energiezuiniger is dan de vorige standaard.

Gebruik je nog wel de slaapmodus, zodat je games altijd up-to-date zijn? Dan zal Microsoft daar iets slimmer mee omspringen. De console zal de koolstofintensiteit van je regio nagaan. Updates en andere downloads worden dan ingepland op het moment dat jouw elektriciteitsverbruik het minste uitstoot veroorzaakt. Met andere woorden: enkel als er veel groene energiebronnen beschikbaar zijn, worden zullen er nog updates geïnstalleerd.

Andere updates

Daarnaast test Microsoft een aantal manieren om makkelijker multiplayer games te spelen met je vrienden. Deze functie is echter niet voor iedereen tegelijk beschikbaar. Wie wil kan ook vanaf de nieuwe update game-art verbergen op het Xbox-menu. Momenteel wordt je hele scherm in game-kunst gehuld als je een game geselecteerd hebt in het menu. Na de update kan je dat uitzetten in de instellingen van je Xbox-menu.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business