Nieuws

Bluetooth-update maakt Stadia-controller algemeen bruikbaar

Google Stadia-controller
Google Stadia blaast zijn laatste adem uit. Verwacht werd dat de Stadia-controller de e-afvalberg zouden gaan vervoegen, maar door een Bluetooth-update kan je ze blijven gebruiken.

Je Stadia-controllers met Stadia gebruiken, dat zal helaas niet meer gaan. Op 18 januari stopt Stadia met werken. Vanop die datum hebben gebruikers geen toegang meer tot de gamestreamingservice van Google en kunnen ze ook geen games meer uit de Google-cloud spelen. Daarbij leek het alsof de Stadia-controller, die enkel voor het digitale platform gebruikt kon worden, voor de vuilbak zou zijn. Google brengt nu een update naar de apparaten die dat voorkomt.

Eerder kreeg de zoekmachinegigant al kritiek omwille van de manier waarop die het levenseinde van Stadia aankondigde. Om gebruikers toch enigszins tegemoet te komen, zei Google dat het alle software- en hardware-aankopen via Stadia zou terugbetalen. Daaronder vallen verschillende games en stukken betaalde in-game content. Ook de Stadia-controller zou terugbetaald worden, aangezien die énkel bruikbaar was via de service.

Bluetooth voor Stadia-controller

Gebruikers die hun controller terugbetaald kregen, moeten hem niet onmiddellijk weggooien: over een weekje is hij namelijk weer bruikbaar. Het zit zo: in de controller zit standaard een Bluetoothmodule ingebouwd, maar deze werd door Google uitgeschakeld. Nu de bestaansreden voor de controller verdwijnt, schakelen ze de module toch in. Zo kan je de controller met je pc of smartphone verbinden om ook andere games te spelen.

Die bluetooth-update zal je wel zelf moeten uitvoeren. Google komt met een self-servicetool die het je mogelijk maakt om de module weer in te schakelen. Hoe dat precies in werking gaat, daarover belooft Google volgende week meer informatie te brengen.

Tot die tijd kan je de Stadia-controller wel al bedraad aansluiten op bijvoorbeeld je pc. Wie Stadia nog even wil uitzwaaien, kan nog tot 18 januari terecht op de gamestreamingservice. Daar kan je momenteel nog de laatste Stadia-game Worm Game spelen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business