Nieuws

Dit zegt Samsung over de bubbels in het scherm van de S23 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra in het groen
© Unsplash
Een aantal gebruikers rapporteert problemen met hun Galaxy S23 Ultra: er ontstaan bubbels onder het scherm. Dit heeft Samsung erover te zeggen.

De Samsung Galaxy S23 Ultra werd begin februari gelanceerd. Enkele weken later steken de eerste verontrustende berichten over het toestel op sociale media de kop op. Een aantal gebruikers heeft problemen met het scherm van Samsungs nieuwste vlaggenschip. Na het toestel een tijdje te gebruiken, ontstaan er bubbels op een van de hoeken van het scherm.

Bubbels onder scherm S23 Ultra

De problemen lijken zich niet enkel voor te doen bij gebruikers thuis: ook Galaxy S23 Ultra-toestellen in de winkel vertonen het schermdefect. Het probleem doet sterk denken aan dat met de Galaxy Note 10 in het verleden: ook daar hadden gebruikers na enkele weken problemen met het display.

Samsung is bekend met het probleem – en dat al langer dan vandaag. Het merk bracht eerder al telefoons op de markt die hetzelfde defect vertoonden. Volgens het Koreaanse merk gaat het hier echter niet om een defect, maar om een redelijk “normaal fenomeen”.

Scherm uit meerdere lagen

Samsung legt verder uit dat het scherm van de Galaxy S23 Ultra uit meerdere lagen bestaat. Het is opgetrokken uit onder andere een stofwerende laag, getemperd glas en een waterdichte laag. Die delen zijn op elkaar geperst zodat de verschillende lagen amper te onderscheiden zijn. Kijk je onder een bepaalde hoek en sterk licht naar het display, dan zal je dus ook lijnen onder het scherm kunnen zien.

Volgens Samsung hebben de lijnen geen invloed op de functie en de levensduur van de smartphone. Met andere woorden: er is volgens Samsung helemaal geen probleem. Sommige S23-gebruikers zeggen ook dat hun toestel geen eigenaardigheden onder het scherm vertoont.

Het is niet bekend of het ‘probleem’ zich ook bij andere telefoons uit de S23-reeks voordoet. Voorlopig lijken meldingen vooral betrekking te hebben tot de S23 Ultra. Hoe dan ook: volgens Samsung is er niets aan de hand. Zie je gekke lijnen onder het scherm? Weet dan dat het scherm van je telefoon stof- en water bestendig gemaakt werd. Eenmaal je het display aanzet zouden de lijnen volledig moeten verdwijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business