Nieuws

Rovio Classics: Angry Birds verdwijnt uit Play Store 

angry birds
Rovio Classics: Angry Birds, de remake van de allereerste game (zonder microtransacties) verdwijnt straks voorgoed uit de Google Play Store.

Het lijkt er sterk op dat Rovio de beslissing nam door de afwezigheid van microtransacties in de eerste Angry Birds-game. In Angry Birds 2 kunnen gebruikers wel betalen voor items en unlocks, en dat zou gamers sneller doen kiezen voor de oudere, microtransactieloze game. Daar komt het althans op neer als je de officiële uitleg van uitgever-ontwikkelaar Rovio erbij neemt. “We hebben de business case van Rovio Classics: Angry Birds bekeken en door de impact van de titel op ons bredere gamesportfolio, hebben we besloten om het spel uit de Google Play Store te halen, op donderdag 23 februari”, klinkt het

Opvallend is dat er voor de App Store van iOS nog geen beslissing genomen werd. Daar wordt Rovio Classics: Angry Birds wellicht omgedoopt tot Red’s First Flight. De game zou zo moeilijker te vinden zijn in de App Store. Wie de game al gedownload heeft op zijn Android-toestel, zal hem wel gewoon kunnen blijven spelen.  

Angry Birds bedreigt nieuwere titels 

Nog volgens Rovio zou de oude klassieker de andere titels hinderen in hun groei. “Als onze andere titels niet kunnen groeien en verbeteren, heeft dat een sterke invloed op de vooruitzichten van het bedrijf. Nieuwe games creëren of aan nieuwe projecten werken, wordt zo moeilijker”, menen ze. 

De trouwe gamers die Rovio Classics: Angry Birds nog spelen, denken er het hunne van. Zij zeggen dat de oude game gewoon te populair is naar de zin van de uitgever, waardoor het potentiële klanten misloop voor zijn nieuwere titels die wel met microtransacties werken. Het is een redenering die ons heel aannemelijk lijkt. De nieuwere Angry Birds-games zijn in principe free-to-play, maar voor extra’s betaal je wel. Rovio Classics: Angry Birds downloaden, kostte je in de Google Play Store eenmalig 1,19 euro. Wil je hem nog kunnen spelen, dan moet je de klassieker dus vandaag nog downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business