Nieuws

Sommige Samsung-toestellen krijgen oplossing voor trage camera

Samsung camera
De camera van Samsung-toestellen is net wat trager dan bij de concurrentie. Samsung komt nu met een oplossing, maar niet voor iedereen.

Samsung heeft een enorm marktaandeel als het over smartphones gaat. Heel wat mensen hebben een Samsung-gsm op zak en gebruiken die ook om foto’s mee te maken. Hoewel de fotokwaliteit doorgaans prima is, hebben alle Samsung-smartphones te kampen met een bepaald probleem in de camera.

Vertraging bij foto’s

De camera op je Samsung-gsm is niet zo snel als zou moeten en dat weten ze bij Samsung ook. De kans bestaat dat je zelf het probleem nog niet hebt opgemerkt: vooral als je een foto neemt van iets dat beweegt, merk je dat er iets aan de hand is. Er zit namelijk flink wat tijd tussen het drukken op de knop en het trekken van een foto. Daardoor missen heel wat mensen het ideale kiekje.

Samsung heeft weet van dit probleem en stuurde inmiddels een oplossing de wereld in. Een officiële erkenning kwam er niet, wel een stille oplossing. De update komt in de vorm van een nieuwe feature, die “Quick Shutter Tap” heet. De functie verandert hoe de cameraknop werkt: momenteel wordt je foto getrokken als je de knop loslaat. Wie de snelle Shutter Tap ingeschakeld, zal meteen bij het drukken een foto maken. Op die manier zijn je foto’s enkele milliseconden sneller getrokken.

Camera Assistant

Daarmee lijkt het alsof het cameraprobleem van Samsung werd opgelost. Niets is echter minder waar. De “Quick Shutter Tap” die de trage camera wat sneller moet maken is namelijk enkel beschikbaar voor de Camera Assistant-app. Heb je een budgettoestel van Samsung in je zak zitten? De kans is groot dat je het dan in Keulen hoort donderen: de camera-assistent is namelijk enkel beschikbaar op Samsungs duurdere telefoons.

Er is dus een oplossing voor de trage camera – alleen zit die verstopt in een app die je misschien niet kan installeren. Waarom de instelling niet gewoon beschikbaar is in de camera-app of in de instellingen van je telefoon is een raadsel. Heb je geen Camera Assistent op je apparaat staan? Dan zal je camera dus iets trager blijven.

Camera Assistant is beschikbaar voor volgende toestellen:

  • Samsung Galaxy S20 | S21 | S22 | S23 (hele reeks)
  • Samsung Galaxy Note 20
  • Samsung Galaxy Z Fold 2 | Z Fold 3 | Z Fold 4
  • Samsung Galaxy Z Flip 3 | Z Flip 4

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business