Jabra Speak2

Jabra introduceert een aantal speakers die hybride werk en online vergaderingen heel wat aangenamer moeten maken.


Jabra introduceert vandaag nieuwe speakers in een nieuwe reeks: de Speak2-serie. De speakers werden ontworpen om hybride gesprekken beter te doen verlopen, maar kunnen even goed dienen voor het streamen van media na de werkuren.

Onderzoek van Jabra wees uit dat 42% van de werknemers niet altijd verstaat wat er in vergaderingen gezegd wordt. Dat probleem zou met deze speakers de wereld uit moeten zijn: de apparaten werden zo ontworpen dat iedereen steeds verstaanbaar is en je zelf ook goed hoorbaar bent. Hybride gesprekken zouden daarnaast ook natuurlijker moeten worden dankzij full duplex audio. Die technologie zou het doen lijken alsof je gesprekspartners zich in dezelfde ruimte bevinden. Beamforming microfoons en voice level normalisation-technologie zorgen er verder voor dat jij altijd duidelijk en natuurlijk overkomt, zonder achtergrondgeluid.

De speakers zijn ontworpen om vlot samen te werken met collaboratiesoftware zoals Microsoft Teams en Zoom. Bovendien zouden de toestellen makkelijk in te stellen zijn en slechts minimale configuratie vereisen.


De Speak2-serie

De reeks bestaat uit 3 speakers: de Speak2 75, Speak2 55 en Speak2 40. Van de drie speakers is de Speak2 75 het meest uit de kluiten gewassen, met unieke functies als een kwaliteitsindicator voor het microfoongeluid en Microsoft Swift Pair. De Speak2 75 zou met zijn super-wideband audio en full-range 65mm speaker ook het beste geluid leveren. Draadloos valt de speaker 32 uur lang te gebruiken. De Speak2 50 heeft die unieke functies niet en heeft een maximale batterijduur van 12 uur. De Speak2 40 heeft geen interne batterij en wordt gebruikt met een USB-kabel.

Jabra Speak2 speakers
De drie Speak2-speakers.

De speakers zijn beschikbaar vanaf eind maart 2023. De prijs voor de Speak2 75 ligt op €339. Heb je echter geen nood aan die unieke functies, dan kan je voor €169 een Speak2 55 oppikken. De Speak2 40 zal €149 gaan kosten.


Arthur is gepassioneerd door muziek, films en games en linuxgebruiker in zijn vrije tijd. Volgens hem zit achter alles, ook de nieuwste technologie, een verhaal dat hij met plezier uitpluist.