Nieuws

Apple zou toch een vierde iPhone SE uitbrengen

iPhone SE 3 2022 pre-order
Het leek alsof Apple zich niet aan zijn release-schema zou houden en de volgende iPhone SE zou schrappen. Nieuwe berichten spreken dat tegen.

Er hangen al een tijdje geruchten in de lucht dat de iPhone SE geschrapt zou worden. Volgens analisten is er simpelweg niet genoeg belangstelling voor het goedkopere iPhone-model om hem te blijven maken. Ming-Chi Kuo komt nu op die geruchten terug: Apple zou de volgende iPhone SE heropgestart hebben.

Nieuw scherm, nieuwe modem

Dat de iPhone SE 4 opnieuw in de maak is, is niet de enige verandering waarover Kuo nu bericht. Via zijn Twitter-account laat de analist weten dat de volgende budget-iPhone Apples eigen 5G-modem in gebruik zou nemen. Apple hoeft dus niet langer bij Qualcomm aan te kloppen om toestellen van 5G-connectiviteit te voorzien.

Dat Apple zelf een 5G-chip produceert drukt de kosten voor een deel. Eerdere geruchten over het stopzetten van de SE hadden altijd te maken met de kostprijs van het apparaat. Apple zou de telefoon namelijk willen voorzien van een 6,1-inch oledscherm – groter en duurder dan het scherm op voorgaande iPhone SE’s. Dat scherm zou de prijs van het toestel zodanig omhoog gedreven hebben dat de telefoon niet meer gunstig gepositioneerd kon worden.

Apple lijkt nu toch die positie gevonden te hebben. Volgens Kuo vindt de verandering in het beeldscherm nog altijd plaats en ruilt Apple LCD in voor oled. In het algemeen, zo schrijft de analist, zal de SE een aantal kleine veranderingen maken op de iPhone 14 die eveneens 6,1 inch groot is.

Lancering in 2024

Of de vierde iPhone SE er uiteindelijk komt zal de tijd moeten uitwijzen. De release van het toestel staat gepland voor eind 2024. Om die datum te halen moet het toestel ergens begin 2024 in productie gaan. In tussentijd lijdt de huidige iPhone SE wel onder lage verkoopcijfers, samen met enkele andere van Apple’s goedkopere modellen. Apple’s duurdere modellen doen het iets beter, al hebben die al een hele tijd te maken met leveringsproblemen en vertraagde leveringen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business