Twitter Blue gelanceerd in België en Nederland

Twitter Blue logo
© Twitter
Na maanden wachten is het zover: Twitter Blue is gearriveerd in België. Het abonnement kost 11 euro per maand als je 'm via Android of iOS afsluit.

Twitter schrijft op zijn supportpagina dat Twitter Blue voortaan ook in België en Nederland beschikbaar is. Toen het abonnement in december opnieuw werd gelanceerd, vielen België en Nederland buiten de boot. In eerste instantie werd de dienst gelanceerd in Australië, Brazilië, Canada, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. België en Nederland voegen zich nu dus bij dat rijtje. Twitteraars in ons land betalen minimaal 8 euro voor Blue. Degenen die de dienst via de Android of iOS-app afsluiten, betalen zelfs 11 euro per maand.

Twitter hanteert daarmee in België en Nederland gelijke tarieven aan andere Europese landen. Dat je voor het afsluiten van Blue via Android of iOS een meer betaalt, heeft te maken met de ‘transactiekosten’ van die platformen. Twitter rekent die kosten van Apple en Google één-op-één door aan de gebruiker. Je kan ook een jaarabonnement afsluiten met 12 procent korting, aan 114,99 euro per 12 maanden. De prijzen voor het web-jaarabonnement liggen, net als de maandelijkse tarieven, lager dan het aanbod via de mobiele apps. Via je browser betaal je namelijk 84 euro per jaar.

Twitter Blue kosten België

Functioneel gezien zit er geen verschil tussen de twee abonnementen. Het web-abonnement kun je bovendien ook gewoon gebruiken in de Android- en iOS-apps van Twitter.

Extra’s van Twitter Blue

Toen Blue onder ex-Twitter-ceo Jack Dorsey werd gelanceerd draaide de dienst nog vooral om het bewerken van tweets. Blue-abonnees beschikken nog altijd over het exclusieve recht om tweets te bewerken, maar dat is lang niet meer het enige dat het abonnement te bieden heeft. Hieronder zijn alle extra’s die het abonnement te bieden heeft opgesomd.

  1. Blue-abonnees krijgen na verificatie een blauw vinkje bij hun account;
  2. Berichten van betalende gebruikers krijgen een hogere rangschikking in antwoorden en zoekopdrachten;
  3. Twitter biedt Blue-klanten de mogelijkheid langere video’s in 1080p (Full HD) resolutie te uploaden;
  4. De tijdlijn van abonnees moet (binnenkort) tot de helft minder advertenties bevatten. Wanneer deze functie exact beschikbaar komt is niet geweten;
  5. Enkel met dit abonnement kun je tweets bewerken, bladwijzermappen aanmaken en krijg je vroege toegang tot nieuwe functies.

Meta start eigen abonnement

Het is niet alleen Twitter-ceo Elon Musk die een toekomst voorziet vol abonnementen. Ook bij Meta is de abonnementenkoorts aangeslagen. Het bedrijf kondigde recent aan te komen met Meta Verified.

Net als Blue-abonnees krijgen Facebook en Instagram-gebruikers die dit abonnement afsluiten voor 12 dollar per maand een blauw vinkje; hiervoor moet het profiel wel eerst geverifieerd worden met bijvoorbeeld een identiteitskaart. Volgens Meta moet het gebruikers eveneens ‘beschermen’ tegen accounts die je identiteit proberen te stelen.

Net als in eerste instantie gold voor Twitter Blue, is Meta Verified vooralsnog niet beschikbaar in België en Nederland. Meta-ceo Mark Zuckerberg liet eerder wel weten het abonnement snel uit te willen rollen naar andere regio’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business