Nieuws

Elon Musk: “Geldzorgen bij Twitter binnenkort opgelost” 

Twitter
Tussen april en juni moet Twitter weer break-even draaien, meent Elon Musk. Hij redde het bedrijf naar eigen zeggen van het faillissement.

Twitter-CEO Elon Musk wil nu laten zien waarom hij sinds zijn overname eind oktober vorig jaar al meer dan de helft van zijn personeel ontsloeg en nog meer drastische besparingen doorvoerde. Volgens de techgoeroe zal Twitter in het tweede kwartaal weer evenveel inkomsten hebben als dat er uitgaven zijn. Dat zei Musk op een conferentie van zakenbank Morgan Stanley. 

Op dit moment draait Twitter voor alle duidelijkheid nog steeds verlies. Een belangrijke reden zijn de sterk gedaalde advertentie-inkomsten, als een rechtstreeks gevolg van de overname door Musk. Die was op z’n zachtst gezegd chaotisch te noemen en het deed potentiële adverteerders afhaken. 

Twitter weer leefbaar maken 

In het beste geval zou er zelfs al iets meer moeten binnenkomen dan dat er uitgaven zijn, gaf Musk nog mee. Winstgevend gaat Twitter wel nog niet meteen zijn. Volgens de miljardair moeten daarvoor eerst nog een aantal stevige afschrijvingen gebeuren. 

Eind vorig jaar was er heel wat opschudding toen Musk in november van vorig jaar ruim de helft van zijn personeel ontsloeg. Vorige maand mocht nog eens 10 procent van de overgebleven werknemers zijn kastje leegmaken. Verder snoeide Musk fors op de huur van kantoorgebouwen. Zo zegde hij onder meer de huurovereenkomst op van de vestiging in San Francisco. In Seattle besloot de huurbaas dat het genoeg was, nadat de openstaande huur te hoog opliep.  

Onderzoek naar Elon Musk 

The Wall Street Journal meldt nu dat de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) een onderzoek is gestart naar de bedrijfsvoering van Musk. Zo werden er minstens een dozijn brieven gestuurd naar Twitter, met de bedoeling om meer informatie te bekomen over de vele ontslagen, het beleid rond Twitter Blue, de ‘Twitter Files’ (de manier waarop er content gemodereerd wordt) en andere problemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business