Nieuws

Spotify onthult nieuw TikTok-achtig design

Spotify
© iStock / stockcam
Spotify sleutelt de laatste tijd wel vaker aan zijn app. De nieuwe aanpassing is echter klein bier vergeleken met de vorige redesigns.

Spotify heeft bekendgemaakt dat het er binnenkort anders zal uitzien. Afgelopen week zagen sommige gebruikers het gekende Spotify-hartje reeds in een plusje veranderen. Deze verandering is een pak meer verregaand: het hele beginscherm van de app krijgt een grondige update.

Daarbij valt vooral op dat de kaarten waar je op klikt groter geworden zijn. Op de beelden die Spotify toont lijkt het eerste scherm vanboven grotendeels hetzelfde gebleven te zijn. Wie in het thuisscherm voorsorteert op “muziek” of naar beneden scrollt komt binnenkort echter voor een verrassing te staan: er zit plots beweging in de Spotify-app.

Grote, bewegende kaarten

Een belangrijk onderdeel van de visuele update zijn de grote visuele kaarten die binnenkort in feeds zullen terugkomen. In het nieuwe, bijgewerkte scherm kan je door de kaarten scrollen alsof je op TikTok zit. Net zoals dat bij TikTok het geval is krijg je meteen de muziek te horen die de app je voorschotelt. Spotify maakt ook nog muziekmixes voor je én heeft ook een nieuwe tool ter beschikking: AI DJ – een AI die dus muziek voor je gaat afspelen.

Het doel van de nieuwe functie is om gebruikers gemakkelijker tot bij nieuwe content te krijgen en ze die makkelijker te doen ontdekken. Krijg je al een stuk te horen van een liedje, dan zijn mensen heel wat meer geneigd om toch door te gaan klikken. In de bewegende previews zal meteen een plus-icoontje verwerkt zitten waarmee je een nummer aan je bibliotheek kunt toevoegen. Druk je op de play-knop? Dan krijg je het liedje van het begin te horen: de voorvertoningen laten namelijk enkel de meest interessante en meest afgespeelde stukken horen. Bij podcasts krijg je de transcripties erbij, zodat je ook zonder geluid je podcast-feed kan afspeuren.

Slimme shuffle

Spotify komt bovendien met nog een nieuwe feature, die verder bouwt op de ‘Enhance’-functie. Die maakte het mogelijk om een afspeellijst aan te vullen met suggesties van de muziekdienst. Spotify heeft nu met Smart Shuffle een upgrade op die functie klaar: in elke afspeellijst met meer dan 15 nummers kan je Spotify voorstellen laten doen. Deze voorgestelde nummers krijg je na drie nummers uit je eigen afspeellijst te horen – tenminste, als je de functie aangezet hebt. Op die manier kan de muziekstreamingdienst een kwart van je afspeellijst genereren.

Elke keer je de functie aanzet, zou die ook nieuwe nummers moeten voorstellen. Op die manier wil Spotify ervoor zorgen dat je hun suggesties niet meteen beu bent.

Binnenkort zou je de veranderingen in je Spotify-app moeten zien gebeuren. Slimme shuffle is wel enkel beschikbaar voor abonnees.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business