Nieuws

NMBS experimenteert met sms-ticket

De Belgische spoorwegen willen dit jaar met een proefproject starten rond betalen per sms. De NMBS wil zo vooral een extra kanaal aanbieden voor tickets naast het loket of de online betaalmogelijkheid. Het bedrijf benadrukt wel dat er eerst wordt gekeken naar de technische haalbaarheid vóór het een daadwerkelijke optie wordt.

Wanneer het project mogelijk in praktijk wordt omgezet is nog niet zeker. "Op dit moment willen we eerst met de testfase beginnen en vervolgens andere stappen ondernemen. Zo moeten we kijken welke tickets we per sms kunnen aanbieden." Dat zegt Jochem Goovaerts, woordvoerder van de NMBS.

De Lijn heeft in Gent en Antwerpen al langer een betalingsmogelijkheid per sms, maar volgens Goovaerts is dit project een pak groter. "Bij ons is het verschil iets groter naar de programmatie toe. Vooral omdat we over verschillende tarieven beschikken is dit initiatief omvangrijker dan wat er bij De Lijn gebeurt."

In de eerste testfase gaat de NMBS werken met een gesloten testgroep. Hoe de controle van het sms-ticket gaat verlopen is nog niet duidelijk. Een van de mogelijkheden is een speciale code die de conducteurs via hun pocket-pc kunnen controleren. Dit systeem wordt nu al deels gebruikt bij tickets die online worden besteld en afgeprint.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business