Nieuws

Snapchat krijgt ‘content control’ voor ouders

snapchat content control
Met content control geeft Snapchat een nieuw hulpmiddel aan ouders om het socialemediagebruik van hun kind te sturen.

Snapchat is razend populair onder jongeren. Officieel is de app niet te gebruiken door wie jonger dan dertien jaar is, maar in de praktijk gebeurt het vaak wel. Ouders krijgen nu de mogelijkheid om het gebruik van die app te sturen. Met de nieuwe ‘content control’ kunnen ze invloed uitoefenen op wat hun kind precies te zien krijgt.

Snapchat kindvriendelijk houden

Content control moet in het verlengde van ‘Family Center’ gezien worden. Family Center maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in het sociale leven van je kind, zonder de privacy te schenden. Ouders kunnen bijvoorbeeld zien met wie hun kind berichten deelt, maar kunnen niet zien wat de inhoud van dat bericht is.

Content control spitst zich echter toe op een ander aspect van Snapchat: de content. Als ouder kan je vanaf nu de toegang tot bepaalde content inperken of versperren. Uitgelichte Stories en Spotlight-verhalen worden steeds gemodereerd voor Snapchat. Heb je als ouder liefst niet dat je kind zulke zaken te zien krijgt? Dan kan je de toegang tot ‘gevoelige content’ beperken.

Of Snapchat zelf content als ‘gevoelig’ bestempelt of dat door andere gebruikers gebeurt, dat deelt het bedrijf niet mee. De vraag is dus maar op welke manier de beslissing om content te weren gemaakt wordt.

Content control aanzetten

Om content control aan te zetten, navigeer je naar de instellingen van de Snapchat-app. Daar open je het Family Center, waar je de nieuwe functie kan aanzetten. Met een druk op de schuifschakelaar kan je de contentbeperkingen meteen inschakelen.

mobielontspanningouderijke controlesnapchatsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN