Nieuws

Windows 7 vanmiddag ontsluierd

Na weken of zelfs maanden van speculatie is het dan zover. Vanavond toont Microsoft Windows 7 aan de wereld op de Professional Developers Conference (PDC) in Los Angeles. IT Professional is ter plaatse en vertelt u vanmiddag na 17.00 uur alles over het nieuwe besturingssysteem.

"Unveiling Windows 7 to the world", zo kondigde de softwaregigant vorige maand de onthulling van het besturingssysteem aan op de PDC-site. Steven Sinofsky, senior vicepresident van de Windows en Windows Live Engineering Group, zal rond 17.00 uur lokale tijd een toespraak houden over de opvolger van Vista.

De toehoorders kunnen daarna deelnemen aan sessies over ontwikkelen voor Windows 7. Zij krijgen een recente pre-bèta build van Windows 7 uitgereikt op een externe harde schijf van 160 GB.

Publiek op de openingsdag van de PDC

Publiek op de openingsdag van de Professional Developers Conference

Contouren

Zoals dat vaak gaat, zijn er al enkele details uitgelekt van die vroege versie van het besturingssysteem. In combinatie met eerder gelekte informatie en screenshots kunnen we al wat contouren van Windows 7 onderscheiden.

Zo lijkt het erop dat de Vista-opvolger een nieuwe taakbalk krijgt, meer ribbons, geïntegreerde Powershell, multitouch en gebarenherkenning plus nieuwe functies zoals Device Stage, Action Center en Streamon. Microsoft-CEO Steve Ballmer zei vorige week over de nieuweling: "Windows 7 zal Vista zijn, maar dan veel beter." Vanavond weten we meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business