Nieuws

Consument wil krachtige en goedkope processoren

Wanneer consumenten nieuwe processoren kopen, dan kiezen ze in de eerste plaats processoren die krachtige prestaties koppelen aan een interessante prijs. De kloksnelheid komt pas op de tweede plaats. Dat blijkt uit een onderzoek van ons zusterblad PC Magazine.

Maandelijkse voert PC Magazine een PC Forum onderzoek uit onder zijn lezers. Deze onderzoeken duiden telkens belangrijke tendensen aan in het gedrag van computerkopers. In de meest recente editie van PC Forum draaide alles rond processoren en de keuzecriteria bij de aankoop. Meer dan 2000 consumenten namen aan dit onderzoek deel. Uit de enquête bleek dat 80% van de ondervraagden een Intel-processor in zijn meest gebruikte computer steken heeft, tegen 17% AMD. Bijna twee derde van de deelnemers aan de enquête beschikt over een dual-core processor, terwijl een op vijf het met een single-core processor doet. Tien procent van de deelnemers blijkt over een quad-core te beschikken.
 
Een op drie van de gebruikers gaf aan van plan te zijn de processor in zijn computer up te graden. Zestig procent heeft nog nooit een upgrade doorgevoerd en was dat ook niet van plan.
 
Tachtig procent van de respondenten gebruikt een standaardkoeler, één op tien gaf aan zelf een koeler van een gespecialiseerd merk gekozen te hebben en zelf geïnstalleerd te hebben.
 
Gevraagd naar de keuzecriteria bij de aankoop van een processor antwoordt 70 procent van de deelnemers dat de verhouding prijs/prestaties de doorslag geeft. Veertien procent kijkt naar de kloksnelheid, nog eens 6 procent laat de hoeveelheid cachegeheugen zwaar doorwegen. Vijf procent vindt het aantal processorkernen het belangrijkste criterium.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business