Nieuws

Aastra roept zich uit als marktleider in bedrijfscommunicatie

Aastra, aanbieder van telecomoplossingen, omschrijft zichzelf als ‘nummer 1 op de Belgische markt van bedrijfscommunicatie’. Het bedrijf richt zich, mede naar aanleiding van de overname van Ericson’s Enterprise Business, ook meer en meer op de high-end markt.

Terwijl het bedrijf in de EMEA-markt op nummer drie staat, bekleedt Aastra in ons land de eerste plaats voor bedrijfscommunicatie. Ericsson staaft deze leiderspositie in de Belgische markt aan de hand van het rapport van Canalys voor het vierde kwartaal voor de ‘unified communications call control’ markt. ‘Call control’ refereert naar de toepassingen in een telefoniesysteem- of –centrale die zorgen voor de basisfunctionaliteiten.

Het gaat hier overigens slechts om één onderdeel van het gehele unified comunications, een uitgebreide markt waar uiteenlopende namen als Siemens, Cisco, Microsoft en Alcatel-Lucent opduiken. “Call control is, naast onder meer computer telephony integration en de SIP-endpoints, het hart van elk systeem voor unified communication”, vertelt Hugh Scholaert, vice president Europe. Een markt waar hij vooral Alcatel en Cisco vaak als concurrenten tegen komt.

Eén jaar na de overname van Ericsson’s Enterprise Business kondigt zijn bedrijf bovendien een strategiewijziging aan richting grote bedrijven. Onlangs werd het Belgische team versterkt door de oprichting van een nieuwe “Direct touch” cel. “Al blijven we ons toch vooral focussen op het indirecte model”, stelt Thierry Grégoire, managing director van Aastra Belgium. “In deze nieuwe strategie staat een gepersonaliseerde benadering van de klant centraal”. Dit is, volgens hem, ook nodig omdat telecomoplossingen vandaag een integraal onderdeel uitmaken van de bedrijfsprocessen en de bestaande IT-infrastructuur van klanten. In ons land was Aastra, mede door de overname van de Ericsson-divisie, overigens al vrij actief bij grote bedrijven.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business