Nieuws

HP Matrix vecht tegen verloren tijd

 

Aan de vooravond van Technology at work, HP’s gebruikersconferentie in Berlijn, kondigde het bedrijf enkele nieuwe "oplossingen" aan. Vooral de BladeSystem Matrix trekt de aandacht met zijn spectaculaire beloftes rond tijdwinst. Maar de LeftHand storageaankondiging kan wellicht een breder publiek aanspreken. 

Blikvanger van de persconferentie in Berlijn was de HP BladeSystem Matrix, een platform dat zowel software-, storage-, server- als netwerkcomponenten integreert. De bedoeling is dat de gemiddelde IT-manager geen tijd meer verliest met het ter beschikking stellen van infrastructuur, vooral voor ad-hoc- of tijdelijke aanvragen zoals een testomgeving of een tijdelijke website, bijvoorbeeld voor de opvolging van een specifieke marketingactie. Door toepassingen beter op fysieke en virtuele servers en storageproducten af te stemmen, en een selfservice managementconsole daarbovenop, moet dat volgens HP perfect kunnen.

“Het merendeel van de tijd die bij zulke verzoeken verloren gaat, betreft vooral administratieve en operationele taken zoals het indienen en goedkeuren van het verzoek, het voorzien van voldoende reken- en opslagruimte, het instellen van de gepaste disaster recovery-maatregelen en het vastleggen van prioriteiten. Met de Matrix kunnen we die tijd gevoelig verminderen”, aldus Paul Miller, VP ESS marketing bij HP. In het geval van het opzetten van een tijdelijke website gebruikt Miller zelfs extremere cijfers: “Vroeger zou dat ruim dertig dagen geduurd hebben, met alle gebruikelijke administratieve vertragingen. Met de Matrix kan dat in minder dan twee uur.”

HP positioneert de BladeSystem Matrix als een cloud-oplossing binnen het datacenter: ook al staat de infrastructuur binnen de bedrijfsmuren, toch hoeft u zich weinig zorgen te maken over het toekennen van de nodige reken- en opslagkracht. En de ROI is volgens HP indrukwekkend: een terugwintijd van acht maanden, een 78% lagere TCO (berekend over drie jaar), en een verlaging van de stroom- en koelingfactuur met 92%. Het instapmodel van dat ambitieus platform bedraagt 16 servers, en de maximumcapaciteit gaat tot duizend systemen.

LeftHand
In tegenstelling tot het Matrix-platform, dat vooral de grotere bedrijven zal aanspreken, is de Lefthand-aankondiging ook op maat van kleinere ondernemingen. De nieuwe HP Lefthand P4000 SAN-productreeks bouwt voort op de technologie van LeftHand, een bedrijf dat HP eind vorig jaar definitief overnam.

Dat storageplatform tracht niet alleen de eigen SAN-omgeving optimaal te gebruiken, maar kan ook op zoek gaan naar direct aangesloten storageproducten om ook daarvan de niet-gebruikte opslagruimte ter beschikking te stellen van de virtuele poel.

Daarbovenop draait een managementconsole die zowel fysieke als virtuele storageomgevingen beheert, en die kan waarschuwen wat de gevolgen zijn voor uw opslagomgeving als u tien servers gaat toevoegen. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business