Microsoft verklaart trouw aan Java

Microsoft wil de interoperabiliteit tussen .Net en Java levend houden. Dat Sun in handen van Oracle komt, verandert daar niets aan.

Tijdens de eerste keynote door Microsoft ooit op de beurs JavaOne beloofde het bedrijf om Java en .Net mooi te laten samenwerken. Microsoft had al langer een goede relatie met Sun, het belangrijkste bedrijf achter Java. Die kwam er in 2004, toen Microsoft 2 miljard dollar betaalde voor bescherming tegen patenten van Sun.

De concrete projecten waarvoor Microsoft een goede samenwerking belooft, zijn webbeveiliging, single sing-on, identiteitsbeheer, virtualisatie en SAML, wat dient in Suns identiteitsbeheer en Microsofts identiteitsserver Geneva.

Interoperabiliteit is volgens Microsoft een noodzaak. Onderzoek heeft immers aangetoond dat 73% van alle ontwikkelaars dagelijks .Net en Java gebruiken. Het is dus meer dan een aardigheidje als de twee werelden netjes konden samenwerken.

Ook van Suns kant komen broederlijke woorden. Ze zullen Microsoft Windows opnemen als een gastbesturingssysteem in de clouddienst die ze nog gaan lanceren. Al valt natuurlijk nog af te wachten wat overnemer Oracle zinnens is met Suns cloud.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business