Apple introduceert snellere iPhones

De nieuwe iPhone 3GS krijgt een snellere chip en een snellere internetverbinding. De nieuwe telefoon is gisteravond geïntroduceerd op de World Wide Developer Conference in San Francisco.

De iPhone 3GS (met de S van Speed) houdt het vertrouwde design, maar kan programma’s twee tot vier keer sneller opstarten en draaien. De gsm heeft ook de mogelijkheid om internetverbindingen te maken tot 7,2 Mbps.

Verder heeft Apple vooral de camera grondig aangepakt. Die kan nu videofilmpjes maken en heeft een hogere resolutie (3 megapixel). Via Tap Focus is het mogelijk om op het beeldscherm aan te duiden op welk deel precies moet worden scherpgesteld. Nog een nieuwe feature is de stembediening Voice Control. Daarmee kan je niet alleen contacten laten bellen, maar ook Itunes bedienen met je stem.

De nieuwe iPhone verschijnt in versies met 16 en 32 gigabyte geheugen en is in België verkrijgbaar vanaf 26 juni. Mobistar (Apples partner in ons land) zal dan ook de prijzen bekendmaken. De ‘gewone’ Iphone blijft ook nog beschikbaar en krijgt allicht een lagere prijs.

Nieuwe Macbooks
Apple introduceert naast nieuwe Iphones drie nieuwe Macbooks met snellere chips, een betere batterij en lagere prijzen. Het model met een scherm van 15 inch kost vanaf 1.649 euro, de 17 inchversie kost nog 2.299 euro. Een nieuw model met 13 inchscherm moet minstens 1.149 euro opbrengen. Apple brengt ook nieuwe versies uit van zijn superdunne Macbook Air, vanaf 1.449 euro.

Preview van Snow Leopard
Het computerbedrijf gaf op WWDC ook een preview van het nieuwe besturingssysteem Snow Leopard, dat het dit najaar gaat opnemen tegen Windows 7 van Microsoft. Phil Schiller, Apples marketingbaas, toonde verschillende nieuwe technologieën en ontwikkelingen in Snow Leopard, zoals de programma’s die sneller installeren en minder schijfruimte innemen, betere bestandheid tegen crashes en het sneller vinden van documenten en bestanden.

Snow Leopard komt ook met een nieuwe versie van Apples videosoftware Quicktime en is klaar voor 64 bit-software. Voor zakelijke gebruikers is nu ook ondersteuning voor Microsoft Exchange ingebouwd. Snow Leopard ligt vanaf september in de winkels. De prijs voor ons land is nog niet bekendgemaakt. In de VS betalen bestaande gebruikers 29 dollar voor een upgrade.

Tomtom
Apple besteedde op de presentatie ook erg veel aandacht aan programma’s die derden voor de Iphone maken. Daarvan zijn er al vijftigduizend beschikbaar, en Apple moedigt ontwikkelaars aan om het daar niet bij te laten. Zo mocht het bedrijf Airstrip Technologies een demonstratie geven van een applicatie voor dokters die via het gsm-netwerk data van een hartmonitor kan doorsturen. Het Nederlandse Tomtom mocht dan weer een navigatiepakket voor de Iphone komen presenteren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business