Nieuws

Alcatel-Lucent wil 153 mensen ontslaan in België

Netwerk- en telecomspecialist Alcatel-Lucent gaat in België 153 van de 1853 werknemers ontslaan. De aankondiging komt twee dagen voor de bekendmaking van de kwartaalresultaten.

Alcatel-Lucent wil gaan herstructureren in België. Het bedrijf maakte dinsdagmiddag een intentieverklaring bekend om 153 banen te schrappen. Dat is 8% van het totale personeelsbestand in België. De maatregel wordt omschreven als noodzakelijk voor het herstel en de winstgevendheid van het bedrijf.

Overleg met vakbonden volgt
De volgende stap in de herstructurering is overleg met de sociale partners. Daaruit zal het uiteindelijke aantal ontslagen duidelijk worden. De gesprekken moeten ook uitwijzen welke jobs verdwijnen. De bedoeling is om te schrappen in de ondersteunende diensten, zoals de financiële afdeling, HR en de administratie. Ontwikkeling en innovatie blijven onaangeroerd.

Het sociaal overleg moet ook nog duidelijk maken waar het hardst gesneden zal worden: in de Antwerpse vestiging waar 1710 mensen werken, of in Namen waar 143 man aan de slag is.

De intentieverklaring tot het ontslag van 153 werknemers komt er twee dagen voor Alcatel-Lucent zijn kwartaalresultaten zal bekendmaken. Het valt dus te verwachten dat die resultaten slechter zijn dan voorzien.

Belgische vestiging blijft zwaargewicht in groep
Alcatel-Lucent wijst erop dat er niet aan de Belgische verankering geraakt zal worden. "De ontwikkeling en innovatie die in Antwerpen wordt gedaan, is van groot belang voor heel Alcatel-Lucent”, verklaart woordvoerder Karsten Lemmens. “België maakt een belangrijk deel uit van de groep en de technologieën die hier worden ontwikkeld, worden gebruikt door klanten wereldwijd. Omwille van die belangrijke positie van de Belgische vestiging blijft de verankering van Alcatel-Lucent hier absoluut verzekerd.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business