Nieuws

Oracle vergemakkelijkt aanmaak virtuele appliances

Oracle lanceerde eerder deze week een tool om virtuele appliances mee te maken. Dat zijn virtuele machines met de daarop draaiende software al meteen geïnstalleerd. 

Oracle VM Template Builder is een grafische tool die toestaat om een image van een minimale Oracle Enterprise Linux te combineren met andere software. Het resultaat wordt dan een Oracle VM of een OVF-virtuele machine. De ingebakken Linux is een JeOS-versie, wat staat voor ‘Just enough Operating System’. Die bevat enkel de onderdelen die de virtuele appliance nodig heeft. 

Makkelijker software installeren
Vooral softwarehuizen en IT-afdelingen die zelf toepassingen maken, zullen geïnteresseerd zijn in de nieuwe technologie van Oracle. Ze kunnen er immers virtuele machines mee maken die makkelijker te installeren en te onderhouden zijn dan gewone servers. Er moet immers geen besturingssysteem meer voor geïnstalleerd worden. 

“Nu steeds meer complexe zakelijke software gevirtualiseerd is, zoeken gebruikers en softwaremakers een manier om het ontplooien ervan makkelijker, sneller en herhaalbaar te maken. Maar ze willen ook hun IT-processen en de aanpasbaarheid van hun IT-omgeving behouden”, zegt Wim Coeckaerts, verantwoordelijke voor Linux en virtualisatie bij Oracle, in een persbericht. 

Eerste virtuele wapenfeit na Virtual Iron
De lancering van Oracle VM Template Builder is het eerste wapenfeit van Oracle in virtualisatie nadat het Virtual Iron kocht. Oracle verstevigt met het nieuwe product zijn positie tegenover de nummer één in virtualisatie, VMware. Het maakt in elk geval het bestaande aanbod met een eigen hypervisor en Oracle VM interessanter. 

Aan de andere kant is dit product ook niet nieuw en uniek. Analisten stellen dat het niets meer kan dan de concurrerende producten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business