Nieuws

IBM verlaagt mainframeprijzen

IBM verlaagt de prijzen van zijn mainframes, tenminste als klanten een volledig pakket met hardware, software en diensten kopen. Bedoeling is om beter te kunnen concurreren met Windows, Unix en Linux.

IBM heeft een System z Solution Edition Series gelanceerd. Het is een aanbod gebaseerd op de machines uit de z-reeks. IBM voorziet zeven pakketten die voorzien zijn op specifieke taken. Zo komen er configuraties voor applicatieontwikkeling, datawarehousing of beveiliging. Er zijn ook bundels met het ERP van SAP of met WebSphere.

IBM heeft eerder al Solution Editions gelanceerd voor andere producten, dus het idee is niet nieuw.

De bundels zijn goedkoper dan alle onderdelen apart. De prijs zou 50 à 80% lager liggen, zo wordt geschat. Er is ook gemikt naar de prijs van een concurrerend aanbod met de HP Integrity server met de UNIX-variant HP-UX. IBM wil binnen een marge van 20% van HP’s prijs zitten. Lees: boven HP’s prijs.

IBM heeft ook een programma aangekondigd om bedrijven te helpen bij hun migratie van servers van Sun of HP naar Linux op IBM System z. Meer dan de helft van de applicaties op de System z-machines draaien op Linux: 2.800 van de 5.000.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business