Nieuws

IE6 doe je je vrienden niet aan

Internet Explorer 6 doe je je vrienden niet aan, oordeelt Microsoft. Ondanks die uitspraak wil het bedrijf toch geen einde maken aan de ondersteuning voor de browser.

Het was Amy Bazdukas, verantwoordelijke voor Internet Explorer, die over IE6 zei: “Vrienden laten hun vrienden geen IE6 gebruiken.” Maar dan gaat het voornamelijk over consumenten. Microsoft zou nog liefst van al zien dat particuliere gebruikers de acht jaar oude browser opgeven en upgraden naar de recent gelanceerde Internet Explorer 8.

Microsofts Internet Explorer 6 krijgt ook op het internet steeds meer tegenwind. Er is recent een aantal gespecialiseerde websites opgericht, zoals End 6, IE6 Update of Save the Developers. Microsoft geeft nu aan dat ze zich wel kunnen vinden in het idee.

Ondersteuning voor bedrijven blijft
Toch blijft Microsoft trouw aan Internet Explorer 6 en biedt het nog steeds ondersteuning aan. Voor zakelijke klanten is een upgrade namelijk niet voor de hand liggend. Zakelijke toepassingen die voor de browser ontwikkeld zijn, draaien misschien niet op latere versies. Dat risico willen veel bedrijven vermijden. Een massale uitrol van een nieuwe browser zou ook veel tijd en geld kosten.

“Het gebruik van IE6 is hoger dan we zouden willen,” vertelde Bazdukas aan de Amerikaanse technologiewebsite Computerworld, “het grootste deel daarvan draait in zakelijke omgevingen. Daar zien we de meeste achtergebleven installaties.” Recent onderzoek toonde aan dat ongeveer 27% van alle browsers IE6 is. Het is zelfs de meest gebruikte versie van Internet Explorer.

Wie toch verknocht is aan IE6, kan nog tot 8 april 2014 op beide oren slapen. Maar als op dat ogenblik de ondersteuning voor Windows XP afloopt, is het ook gedaan met IE6.

Piraten deels verantwoordelijk
Een deel van de verklaring waarom Internet Explorer 6 zo populair is, zit ‘m in de piraterij. In landen zoals China en India tiert die welig. Mensen die een oneigenlijke versie gebruiken, zijn niet geneigd om de automatische updates binnen te halen. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business