Nieuws

Crisis verhoogt klantentevredenheid in IT

 

Belgische bedrijven zijn in vergelijking met vorig jaar meer tevreden over hun IT-leverancier. Daarmee wordt de dalende trend, inzake tevredenheid, van de laatste jaren omgebogen. Dat blijkt uit onderzoek van ons zusterblad Smart Business Strategies bij 510 Belgische IT-verantwoordelijken. Van alle IT-bedrijven scoort HP het best.

De crisis speelt een belangrijke rol in de resultaten. IT-bedrijven blijken bereid om een tandje bij te steken. De tevredenheidsgraad bevindt zich weer op het niveau van drie jaar geleden. Het is het vijfde jaar op rij dat het onderzoek van Smart Business Strategies verschijnt.

HP & Microsoft
Bedrijven zijn het meest tevreden over hun hardwareleverancier, als fabrikant van laptops, desktop-pc’s en servers. Ook hun pc-dealer geniet algemene goedkeuring. Over hun softwareaanbieder, zowel voor standaardpakketten als voor maatwerk, zijn ze minder tevreden.

HP (Hewlett-Packard) voert, net als de voorbije drie jaar, de lijst van leveranciers met de meest tevreden klanten aan. De eerste vier in die prestigieuze lijst zijn overigens allemaal computerfabrikanten. Bedrijven zijn over het algemeen meer tevreden over hun IT-leverancier dan vorig jaar. Enkel softwarebedrijf Microsoft moet terrein prijsgeven.

Investeringen
Eveneens door de crisis blijken in vergelijking met vorig jaar de IT-investeringen dit jaar wat af te koelen. Vooral de investeringen in desktopcomputers tuimelen naar beneden, iets wat we de voorbije maanden ook al zagen aan de wereldwijde verkoop van desktops. Toch blijkt het beeld qua investeringsintenties erg wisselend. Want in sommige domeinen, zoals laptops en servers, zou bijvoorbeeld toch meer worden geïnvesteerd dan vorig jaar.
 

 

Tevredenheid leveranciers 2009
Cijfers 2009

1. Hewlett-Packard 7,9
2. Dell 7,8
3. Fujitsu-Siemens 7,7
4. Acer 7,7
5. Base/KPN 7,6
6. Proximus 7,6
7. Sun Microsystems 7,6
8. IBM 7,5
9. Telenet 7,5
10. Mobistar 7,2
11. Belgacom/Skynet 7,2
12. Microsoft 6,9
13. SAP 6,8

Gemiddelde 7,5

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business