Cisco is bezig aan een stuk collaboratiesoftware dat sociale netwerken, inhoud en applicaties probeert te bundelen. De nieuwe samenwerkingssoftware is voorzien voor begin november en zou tegen dan al beschikbaar moeten zijn als bèta. Een versie voor mobiele toestellen komt later. Cisco’s software is bedoeld om een belangrijke plek te veroveren op de desktops in […]


Cisco is bezig aan een stuk collaboratiesoftware dat sociale netwerken, inhoud en applicaties probeert te bundelen.

De nieuwe samenwerkingssoftware is voorzien voor begin november en zou tegen dan al beschikbaar moeten zijn als bèta. Een versie voor mobiele toestellen komt later.

Cisco’s software is bedoeld om een belangrijke plek te veroveren op de desktops in bedrijven. Ze willen graag dat het welkomstscherm het eerste is wat werknemers te zien krijgen als ze ’s ochtends hun pc’s aanzetten.


Het beginscherm kan bijvoorbeeld een video van de CEO bevatten, de beschikbaarheidsstatus van de belangrijkste contactpersonen in het bedrijf, links naar verschillende communities in het bedrijf en de belangrijkste applicaties.

Integratie andere zakelijke software
Cisco gaat moeite doen om de belangrijkste zakelijke software te integreren in het platform. Zo komt er bijvoorbeeld een link met Microsofts Exchange, met de meest populaire CRM-software en met de belangrijkste ERP-pakketten.

Voor de lancering heeft Cisco nog wat kinken uit de kabel te trekken. Er is nog werk aan de beveiliging, aan de policies en aan de wijze waarop verschillende communicatievormen behandeld worden. Zo zullen instant messages behandeld worden als telefoontjes en niet als bijvoorbeeld e-mails.

Het is ook nog onduidelijk hoeveel de software zal kosten. De kanalen waarlangs het verkocht zal worden, zijn ook nog onbekend.