Nieuws

Markt van security appliances stagneert in West-Europa

De gezamenlijke omzet uit security appliances in West-Europa bedroeg in het tweede kwartaal van dit jaar 390 miljoen dollar. Dat is 9,6% lager dan hetzelfde kwartaal in 2008. “Voor het eerst sinds we de security appliancesmarkt zijn beginnen te volgen, valt er in West-Europa een omzetdaling te noteren”, zegt Romain Fouchereau, onderzoeksanalist bij IDC.

De belangrijkste oorzaak voor de daling ligt volgens Fouchereau in het uitstekende tweede kwartaal van 2008. “Bovendien hebben de moeilijkere economische omstandigheden in 2009 ervoor gezorgd dat bedrijven meer op lange termijn zijn gaan denken en zoeken naar manieren om ‘meer te doen met minder’ als het op investeringen in beveiliging aankomt.” Fouchereau verwacht voor de tweede jaarhelft wel weer een forse omzetstijging.

De markt voor security appliances raakt overigens steeds meer versnipperd. Waar vorig jaar de top 5 van de markt bijna de helft van de totale omzet voor zijn rekening kon nemen, blijft dat nu beperkt tot 42,5%. Cisco krijgt de raakste klap: hun marktaandeel daalt van 29,1% naar 21,2%. Daarmee blijven ze wel ruim marktleider: de tweede in de lijst, Juniper, blijft steken op 6,9% marktaandeel (vorig jaar nog 8,7%). Nokia, Fortinet en Check Point vervolledigen de top 5 met respectievelijk 6,2%, 4,7% en 3,4%. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business