Nieuws

Sogeti en Microsoft verlengen project met hogescholen

Dankzij een samenwerking tussen Sogeti, Microsoft en drie Belgische hogescholen konden 75 informaticastudenten tijdens het vorige schooljaar genieten van een bijkomende opleiding voor het behalen van extra Microsoft-certificaten.

De informaticastudenten (tweede en derde bachelor en master) hadden de keuze uit drie verschillende opleidingen: Server 2008 aan de HEPL (Haute Ecole de la Provence de Liège) in Seraing, SharePoint aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen en Visual Studio aan Group T in Leuven.

Ze konden daarbij kiezen om in hun eigen school de opleiding te volgen of in één van de twee andere. Zo waren er negen studenten van de Karel de Grote-Hogeschool die de opleiding Visual Studio in Leuven volgden. De opleiding bestond uit zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte en dat gedurende 12 à 15 weken, telkens twee avonden per week.

Voor herhaling vatbaar
Van de 75 studenten behaalden een dertigtal hun certificaat. Een waardevolle bonus om de markt te betreden, meent Jan Potemans, academic manager bij Microsoft: “Tijdens de receptie dinsdag vertelden studenten me dat ze een baan hebben gevonden dankzij dit certificaat.” Ook waardevol op financieel vlak, want zo’n cursus kost per student al snel enkele duizenden euro’s.

Ondanks de kostprijs, die voor rekening van Microsoft en Sogeti is, zijn alle partijen wel vastbesloten om ook dit jaar cursussen te organiseren. Hoeveel cursussen en voor hoeveel studenten staat voorlopig nog niet vast.

“We zijn op dit ogenblik het project nog aan het evalueren en onder andere aan het aftasten in hoeverre we e-learning kunnen integreren,” zegt Rita Verreydt, Chairman of the Board bij Sogeti, “maar het is zeker duidelijk dat we het project dit schooljaar zullen herhalen.”

Ook docenten
Microsoft plant ook een gelijkaardig initiatief voor een honderdtal docenten. “Dat is ook duur, maar als zij die kennis dan zelf verspreiden, rendeert die inspanning nog meer”, aldus Jan Potemans. 
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business